elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

294 Liraya Lisanssız Elektrik Üretimi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), lisanssız elektrik üretimi sürecini tamamladığını duyurdu. Daha önce lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğini yayınlayan EPDK, şimdi de vatandaşların bu işlem için ödeyeceği miktarı belirledi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
12.12.2013 tarihli yazı 26153 kez okunmuştur.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yani EPDK, bir süredir devam eden lisanssız elektrik üretimi ile ilgili süreci tamamladığını duyurdu. Yakın zamanlarda ise lisanssız elektrik üretimine yönelik yeni bir yönetmelik yayınlayan EPDK, son olarak ise elektrik üretimi yapmak isteyenler için maliyet durumunu netleştirdi. 
 


 


Bu doğrultuda, kendi elektriğini üretmek isteyenler, elektrik dağıtım şirketlerine bağlantı işlemleri için en başta ve sadece bir kereye mahsus olmak üzere 294 liralık bir ödeme yapacak. Sonrasında herhangi bir şekilde ikinci kez ödeme yapılmayacak. 
 


 


Ekonomi yönetimi doğrultusunda ise enerjide dışa bağımlılık azaltılmak isteniyor. Bu yüzden de yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak daha da fazla elektrik üretiminin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Daha önceki zamanlarda büyük yatırımların yanı sıra, 1 megawatt (MW) kapasiteli kurulu güce kadar elektrik üretimine de izin verilmişti. 
 

Sürecin tamamlaması diğer bazı konuların da netliğe kavuşmasını sağladı. Bu konulardan biri de artık belediyelerin de kendi elektriklerini yönetmelik kapsamı içinde üretebilecek olmaları. Bir diğer konu ise güç sınırı. Şu an 1 MW kurulu güçle sınırlı olan lisanssız elektrik üretimi artık 5 MW'a kadar çıkarılabilecek. 
 

 
Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.