elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014 Yılının En Çok Kullanılan Programlama Dilleri

2014 senesinin en çok kullanılan programlama dillerini ve gelecekte hangi programlama dillerinin popüler olabileceği konusunda sizler için değerlendirmeler yaptık. Bakalım Java, C, C# gibi diller kaçıncı sırada gelin yazımızda inceleyelim.



A- A+
29.12.2014 tarihli yazı 19492 kez okunmuştur.
Düzenli olarak her senenin belirli çeyreklerinde birçok araştırmacı şirket birçok programlama testlerini binlerce çalışanlarıyla inceler ve bu incelemeler sonucunda dünyaya istatistik olarak en çok kullanılan programlama dillerini yayınlarlar. Yapılan araştırmalar şunu gösteriyor; bu istatistikler, Bilgisayar Mühendisliği ya da yazılım sektöründe çalışan ve eğitim gören kişiler için gelecek yıllarda şirketlerin çalışanlarından bilmelerini isteyeceği ve yeni popüler olan programlama gibi konularda bize ışık tutuyor.
 

Son 3 senelik periyotta değerlendirmeler ele alındığında Python zirveyi bırakmadan bu yıl içinde %5’ lik bir artış sergilemiştir. Bana göre en iyi programlama dili olan Java ise 2. Sırayı alırken yılların ve şirketlerin vazgeçemediği C++ 3. Sıraya oturmuştur. Bana göre en iyi programlama dili olan Java son sene %14 gibi bir düşüş yaşaması dikkatleri çeken bir husus olmuştur.
 





 
En çok artış gösteren dil ise ObjectiVe-C %300 lük bir artışta C# %100 Javascript %33 lük artışlar göstermiştir. En büyük kayıp ise PHP sahiptir. Tam olarak oranı ise %55 tir.




►İlginizi Çekebilir: F# İle Fonksiyonel Programlama


 



►İlginizi Çekebilir: Swift Programlama Nedir?


Yeni programlama dili öğrenmeye başlayan arkadaşlar sakın sadece bu verilere bakmamalıdırlar. Geniş bir araştırma yapılması şarttır. Yeni başlayanlar için bence en temel olan C Programlamadır. Yakında ElektrikPort Akademide derslerimizde kendim tarafından verilecektir. Bu duyurumuzdan sonra global anlamda oranlar böyleyken acaba ülkemizde nasıl?
 



►İlginizi Çekebilir: Portlar ve Programlama Dilleri



Yukarıdaki oranlar ülkemizde programlama dilleri konusunda blog internet sitesi vs. gibi kaynaklardan toplanmış bilgidir. Yaklaşık 2000 kişi tarafından oylanmış olmakla beraber zirveyi Java almış durumda.

 




Kaynak:
►Codeval


Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar