elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss’tan Modüler Döşemeden Isıtma Kontrollerine Yeni Çözüm:
IconTM Serisi

Danfoss Isıtma Sistemleri, ileri teknolojili oda termostatları, ana kontrol cihazları, hidronik döşemeden ısıtma ve aktüatörlü diğer çözümler için opsiyonel modüller ve aksesuarlardan oluşan Danfoss IconTM serisini piyasaya sürdü. Detaylar haberin devamında...



A- A+
23.01.2018 tarihli yazı 7703 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında faaliyet gösteren Danfoss; ileri teknolojili oda termostatları, ana kontrol cihazları ve hidronik döşemeden ısıtma ve aktüatörlü diğer çözümler için opsiyonel modüller ve aksesuarlardan oluşan Danfoss IconTM serisini piyasaya sürdü. IconTM serisi, 230 volt, 24 volt ve kablosuz döşemeden ısıtma ve soğutma çözümleri için eşsiz bir standart kontrol platformu sunuyor.
 
Danfoss IconTM modelinin piyasaya çıkmasıyla birlikte Danfoss, döşemeden ısıtmada kullanılan oda termostatlarının tasarımına yeni bir standart getirmiş oldu. Danfoss Isıtma Sistemleri Bölge Satış Direktörü Serhan Günel, “Kapsamlı müşteri anketlerimize göre; tüketiciler, çalıştırması basit ve iç döşemeleriyle uyumlu termostatları tercih ediyor. İşte bu yüzden yeni Danfoss IconTM termostatları bir elektrik anahtarına benzer şekilde tasarlandı. Kullanılmadığında ekranı söner. Dokunmatik ekran için nötr beyaz rengini seçtiğimizden bir elektrik anahtarı görünümündedir, bu nedenle iç mekan piriz çerçeveleriyle uyumludur.” dedi. Günel, sözlerine “Verilen anahtar başka bir priz çerçevesiyle değiştirildiğinde Danfoss IconTM oda termostatı sadece iç mekâna uyum sağlamakla kalmayacak, onun bir parçası olacak.” şeklinde devam etti.
 



Üç Modüler Sistem


Oda termostatları, ana kontrol cihazları, modüller ve aksesuarların aynı anda piyasaya çıkmasıyla birlikte Danfoss IconTM 230 volt, 24 volt veya kablosuz çalışan standart bir kontrol çözümü sunuyor. Serhan Günel, “24 volt ve kablosuz sistem, aynı Ana Kontrol Cihazı üzerinden 24 volt termal aktüatörleri kontrol eder. Opsiyonel modüllerle özellik ve fonksiyonları genişletilebilir; örneğin 24 voltluk sistemi kablosuz bir sisteme dönüştüren ‘radyo modülü’ gibi” dedi.

Ana Kontrol Cihazına ek modül takıldığında, sistem otomatik soğutma kontrolü, ön tanımlı uygulama ayarları ve talebe dayanan besleme sıcaklığı gibi ilave özellikler sunuyor. Teknik özellikleri çoğaltan ek modülün yanında, 24 voltluk Ana Kontrol Cihazına Danfoss IconTM App ile mobil cihazlardan sisteme erişim sağlayan bir uygulama modülü takılabiliyor.


Danfoss Hakkında


Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynak ile daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap vermektedir. Ürün ve hizmetleri; soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü, ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ilave olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 24.000 çalışanı ve müşterileri ile Danfoss günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hala kurucu ailenin elindedir.

Kaynak: