elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

60 Ülkedeki En Ucuz Enerji Üretme Yöntemi:
Güneş Enerjisi

Yenilenebilir enerji kaynakları hem şirketlere hem de hükümetlere, kömür ve gaz çıkarmak yerine başka bir çözüm imkanı sunuyor. Bloomberg Yeni Enerji Finansı (BNEF) verilerine göre, 60 ülkedeki güneş enerjisinin ortalama maliyeti, 2016'da megawatt başına yaklaşık olarak. 1,65 milyon $’a düştü. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
29.12.2016 tarihli yazı 8986 kez okunmuştur.
Bloomberg Yeni Enerji Finansı (BNEF) verilerine göre, 60 ülkedeki güneş enerjisinin ortalama maliyeti, 2016'da megawatt başına yaklaşık olarak. 1,65 milyon $’a düştü. Rüzgar santralleri için ise bu fiyat megawatt başına 1,66 milyon $.



Bu, Çin, Hindistan ve Brezilya dahil olmak üzere 58 gelişmekte olan ülkelerin piyasalarındaki ortalama fiyatlara dayanıyor ve gelecekte yeni enerji santrallerine yatırım yapan şirketlerin yenilenebilir enerji politikalarının gittikçe cazip bir sektör oluşturacağı anlamına geliyor. BNEF analisti Ethan Zindler, Bloomberg'deki Tom Randall'a: "Güneş enerjisi yatırımları beş yıl kadar yoktu ve Çin hükümeti büyük bir atak yaparak güneş enerjisine hızlıca geçiş yapmaya başladı." dedi ve ekledi: "Bu hikayenin büyük bir kahramanı hızla güneş enerji santralleri kuran Çin’dir."
 

 

Geçen yıl Çin, 103 milyar $ yatırım yaparak, 44.1 milyar $ yatırım yapan Amerika'yı, 36.2 milyar $ yatırım yapan Japonya'yı ve 22.2 milyar $ yatırım yapan İngiltere'yi geçerek bu alanda en çok yatırım yapan ülke olmuştur. Hindistanda ise, ocak ayından itibaren yapılacak bir anlaşma ile megawatt saat başına 64 $ ödeyecek. Ağustos'ta ise bu rakam megawatt saat başına 29.10 $’a düşecek. Karbon ayak izinin azaltılmasında önemli rol alan güneş panelleri enerji üretmek için zahmetsiz bir yoldur. BNEF başkanı Michael Liebreich: "Yenilenebilir enerji kaynakları, fosil yakıtları yok etmede güçlü bir alternatif." dedi.
 

Güneş enerjisi, düşen ekipman maliyetleri, Tesla'nın ev tipi pilleri gibi yeni iş modelleri, artan yatırım ve temiz enerji politikalarında ki artışlar güneş enerjisini kullanmayı oldukça popüler kılmaktadır. Tabi burada güneş enerji santrallerini, güneş ışığının kullanılabilirliğine, halihazırda mevcut olan enerji sözleşmelerine ve devlet teşviklerinin sunduğu duruma bağlıdır. Fosil yakıtlar bir gecede ortadan kaldırılamaz ancak fiyatların düşürülmesi, daha verimli teknolojiler ve hükümet taahhütleri ile enerji üretim şeklimizi daha iyi hale getirilebiliriz.

Kaynak:

► sciencealert
Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.