elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yumurta Şeklinde Drone │ PowerEgg

Günümüzde drone piyasasında inovatif modellerin yer almasıyla birlikte drone tasarımları farklı şekillerde ve ebatlarda yapılmaya başlandı. Bunlardan en ilginci, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yumurta şeklindeki PowerEgg modeli. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
19.02.2016 tarihli yazı 6699 kez okunmuştur.
Bilindiği gibi drone piyasasında üretilen dronelar çoğunlukla taşınabilir olarak modellenirler fakat bu dronelar her ne kadar taşınabilir olarak üretilseler de pervane, motor gibi parçaları droneların tam olarak taşınabilir olmasını engellemektedir. PowerEgg modelinde ise üretici bu parçaları bir bütün halini alabilecek şekilde tasarlayarak, taşımayı daha az külfetli hale getirmeye çalışmıştı. Pekin merkezli Powervision Robot firması PowerEgg'de yumurta şeklinde bir hacmin içerisine katlanabilen pervanelerden oluşan bir drone imal etti.
 



İlginizi Çekebilir: Tek Kişilik Drone | Ehang 184


18 ayda geliştirilen PowerEgg, Powervision firmasının ilk ticari drone modeli. PowerEgg'in geliştiricilerine göre ürün yalnızca taşıma kolaylığı açısından avantaj sağlamıyor aynı zamanda kompakt bir tasarıma sahip olan drone havadayken daha az enerji tüketimi sağlıyor.


PowerEgg kapatıldığında pürüzsüz bir oval kabuğa sahip oluyor. Fakat ürün uçmaya hazırlanırken ürünün dört tarafına entegre edilmiş uçuş kolları açılarak rotorlar uçuşa uygun bir şekilde koşullanıyor. Aynı zamanda yumurtanın alt ekseninde 360 derecelik panoramik 4K video çekebilen bir kamera da bulunuyor.
 
PowerEgg bir sırt çantası içerisinde taşınabilecek şekilde tasarlanmış boyutta ve hafiflikte bir ürün. Ürünün kamerası uzun menzillerde görüntü iletişimi de sağlayabiliyor ve aynı zamanda anlık konum bilgilerini de kullanıcıya sunuyor. Powervision CEO'su Wally Zhen PowerEgg için güzel ve işlevsel bir tasarım oluşturmak istediklerini ve oval şekli tercih etme sebeplerinin ürünün sadece pürüzsüz olmasının dışında çokça yapısal ve fonksiyonel faydalarının da bulunması olduğunu söyledi. Ve bu ürünün sadece uçan bir robot değil aynı zamanda bir sanat eseri olduğunu dile getirdi. Drone piyasasında farklı bir yol açacak olan PowerEgg modelinin fiyatı henüz belli olmamakla birlikte ürünün bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacağı belirtildi.


İlginizi Çekebilir: Su Altı Drone'u | Trident OpenRov




Kaynak:

Gizmag

Yazar: Muhammed Ahmet Alkan

Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.