elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YTÜ Yıldız Savaşları '15

Yıldız Teknik Üniversitesi, Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından bu sene ikincisi düzenlenecek olan "Yıldız Savaşları'15" robot yarışması 28-29 Mart 2015 tarihinde YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek. İçerdiği konsept ile Türkiye'de tek olan Yıldız Savaşları'15 robot yarışması, geleceğin robotik teknolojisine yön verecek robot tasarımları ile de izleyicilere görsel bir şov sunacaktır. Etkinlik detayları haberimizde.



A- A+
17.03.2015 tarihli yazı 10042 kez okunmuştur.
İlk senesinde 385 robot ve 1500'ten fazla katılımcıyı ağırlayan Yıldız Savaşları, ikinci senesinde robot ve katılımcı sayısını artırmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin dört bir tarafından lise ve üniversite öğrencilerinin, ayrıca ilgili herkesin katılabileceği bu yarışma, YTÜ adına markalaşacak bir organizasyondur.

 

Yarışma 5 kategoriden oluşmaktadır. Geleneksel robot yarışması kategorileri Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo ve Serbest Kategorinin yanı sıra, Yıldız Savaşları Özel Kategorisi ile bu alandaki robot yarışmalarından farkını ortaya koymuştur. Ayrıca organizasyona destek veren firmalar ile bir fuar alanı oluşturularak öğrenciler ve firmalar arasında bir platform oluşturmak, organizasyonun bir diğer amacıdır. Bu amaç ile firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından organizasyonda robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecektir.

"Bu Savaşın Yıldızı Sen Ol!"  sloganıyla yola çıkan Yıldız Savaşları ekibi bu sene de herkesi yepyeni bir çizgi izleyen kotegorisi konseptiyle buluşturuyor. Hızın, kararlılığın, görevleri yerine getirmenin ön planda olduğu bu yeni nesil çizgi izleyen kategorisinin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.
 

 
Şekil 1: Mini sumo kategorisinde gazeteciler çekim yapıyor

Yıldız Savaşları Özel Kategorisi’nde uzaktan kumandalı robotlar 3mx5m’lik kapalı arenada kıyasıya mücadele edecektir. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeyi amaçlamaktadır. 2’li eşleşmelerin sonunda dereceye giren ilk 3 robot ödüllendirilecektir.

Yıldız Savaşları bu sene etkinliği bir adım daha ileri taşıyarak büyük bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğu bilincinde olan Robotik ve Otomasyon Kulübü, 3-11 Yaş arası küçük dostlarımızı robotlarla buluşmaları adına etkinliğe davet ediyor ve hayallerindeki robotları çizmelerini istiyor. Bu sene ilk defa gerçekleşecek olan bu buluşma sonunda küçük dostlarımız çizdikleri robotları fuaye alanında sergileme imkanı da bulabilecekler.


 
Şekil 2: Şampiyon robot 'Alpagu'

Yıldız Savaşları ekibi Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. Ekip 12-15 Şubat tarihleri arasındaki Win Metal Working Fair’e katıldı ve 19-22 Mart tarihleri arasındaki Win Automation Fair'a katılıp Yıldız Savaşları ’15 in lansmanını yapacak.Yarışma tarihinden önce Yıldız Savaşları Arena’yı ve Özel Kategori robotlarını merak eden robotseverler  için fuarlar Tüyap Fuar Merkezi’nde.
 
Katılımcılar; seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilir, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilirler. Ayrıca görsel bir şova dönüşecek olan kategorilerde yarışmacı veya izleyici olarak bulunarak bu heyecana ortak olabilirsiniz. 

 


İletişim


YTÜ Davutpaşa Kampüsü
Elektrik-Elektronik Fakültesi
A BLOK
Robotik ve Otomasyon Kulübü


yildizsavaslari.yturok@gmail.com
info@yturok.com
http://www.yturok.com/
http://yildizsavaslari.yturok.com/
Yıldız Savaşları Facebook sayfası
Yıldız Savaşları Twitter sayfası
Yıldız Savaşları YouTube sayfası


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.