elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YTÜ Robotik ve Otomasyon Kulübü |
Yıldız Savaşları Robot Yarışması’16

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yıldız Savaşları’16, 2-3 Nisan 2016 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Adım adım uluslararası olma yolunda ilerleyen ve konseptiyle Türkiye’de tek olan Yıldız Savaşları, geleceğin robot teknolojisini yönlendirecek yarışmacı ve katılımcılarını bekliyor.



A- A+
06.02.2016 tarihli yazı 9265 kez okunmuştur.

“Bu Şavaşın Yıldızı Sen Ol!”


2014 yılında ilki düzenlenen Yıldız Savaşları Robot Yarışması, yakaladığı kalabalık kitle ile bu organizasyonun gelenekselleşmesi ve markalaşması adına atılan ilk adım olmuştur. Yıldız Savaşları’15 organizasyonu boyunca ise 2500’den fazla kişi Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ağırlanmış, 453 robot dereceye girmek için mücadele vermiştir.
 

 



Yıldız Savaşları Özel Kategorisi

Bu kategori ile ülkemizde bulunan diğer robot yarışmalarından farklı olan Yıldız Savaşları, bu sene çizgi izleyen, mini sumo ve serbest kategoriye ek olarak yangın söndüren, labirent çözen ve RoboCross olmak üzere toplamda 7 farklı kategoride yarışmacılarını ağırlayacak. Aynı zamanda firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından organizasyonda robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecektir.


Özel Kategori


Amerika’da 1998 yılında BattleBots adıyla yapılmaya başlanan robot savaşları kategorisi Yıldız Savaşları ekibine ilham kaynağı olmuştur. Belli kurallar çerçevesinde tasarlanan savaş robotları çekiç, ateş, testere vb gibi silahlarla rakip robotları etkisiz hale getirmeyi hedefler. Karşılaşmalar 3m x 5m boyutlarında solid polikarbon levha ile güvenliği sağlanmış arena içinde gerçekleştirilmektedir. Katılımcı robotların performansı ile görsel şölene ev sahipliği yapan Özel Kategori, yarışmasının ikinci senesinde 16 savaş robotu ağırlamıştır.


:::VİDEO::: 2015 Yıldız Savaşları CNN Türk Haberi



Mini Sumo



Serbest Kategori


 

►İlginizi Çekebilir: YTÜ Yıldız Savaşları 2015


Yangın Söndüren
 


Labirent Çözen



RoboCross


Katılımcılar; etkinliğe katılarak seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilir, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilirler. Ayrıca görsel bir şova dönüşecek olan kategorilerde yarışmacı veya izleyici olarak bulunarak bu heyecana ortak olabilirsiniz.



İletişim

Adres: YTÜ Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi A BLOK Robotik ve Otomasyon Kulübü

info@yturok.com
http://www.yturok.com/
http://yildizsavaslari.yturok.com/





Aktif etkinlik bulunmamaktadır.