elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Nesil Denizaltı:
Neyk

Ocean Submarine şirketi, geçtiğimiz günlerde yeni nesil ulta lüks bir denizaltını tanıttı. Jules Verne'nin hikayelerini anımsatan denizaltı, sekiz yıllık bir çalışma ile tasarlandı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
09.07.2017 tarihli yazı 7257 kez okunmuştur.
Hollanda merkezli bir Ocean Submarine şirketi tarafından geliştirilen ve Neyk adı verilen bir denizaltı dünyanın en lüks denizaltı aracı olma özelliğini taşıyor. Denizaltı Jules Verne'nin hikayelerinin güncellenmiş versiyonunu andırıyor. Firma denizaltının üretebilmek için sekiz yıllık bir süreçten geçmiş ve bu süreçte Rolls-Royce, MTU ve Bosch gibi birçok büyük firma ile çalışmış. Sekiz yıllık bir çalışmanın ardından meyvelerini veren bu sürecin sonunda denizaltı kamuoyuna tanıtıldı.



Geliştirilen bu denizaltı 12 kişilik bir yolcu kapasitesi ile seyahat edebilme özelliği taşıyor. 19 metre uzunluğunda olan bu denizaltının silüeti dışarıdan bakıldığından ince uzun bir su damlasını andırıyor. Özel bir çelik olan HY-80 çeliğinden üretilen denizaltının çeliğin sağlamlığı sayesinde 150 metreye kadar derine inebilmesi sağlanıyor. Neyk bu derinlikte Rolls-Royce 4000 U83 serisi dizel jeneratör ve bataryalarla güçlendirilmiş iki adet 100 kW'lık elektrikli motor ile saatte 28 kilometrelik hıza çıkabiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: TCG Anadolu | Milli Uçak Gemisi

Güçlü teknik yapısının yanı sıra lüks malzemeleri ve özellikleriyle de oldukça öne çıkan Neyk'in iç dizaynı üzerine çokça çalışıldığı oldukça aşikar. Denizaltının yolcu kabininin genişliği Gulfstream jetlerin kabinlerini andırıyor. Kabinde bulunan altı adet büyük deniz gözlemleme camı sayesinden yolcular ve mürettebat suyun derinliğindeki güzellikleri net bir şekilde gözlemleyebiliyor. Kabinde ayrıca opsiyonel olarak büyük tablolar, gizlenebilen televizyonlar, emniyet kemeri ile donatılmış geniş deri koltuklar ve hatta istenilirse bir kitaplık bile bulundurulabiliyor.

Yolcu kabininin üstünde pilot ve yardımcı pilotun yan yana oturduğu bir kokpit bulunuyor. Kokpit geniş bir görme açısı sağlayacak şekilde, uçak kokpitinin andırır bir yapıyla ve panaromik olarak tasarlanmış. Neyk'in burun kısmı ayrıca derinliklerin harikalığını gözlemleyebilmek için 270 derecelik akrilik bir kubbe ile değiştirilebiliyor.

 


►İlginizi Çekebilir: Gemilerdeki Enerji Santralleri

Şirket yetkilileri Neyk'in birkaç saniye içerisinde kendi ekseni etrafından dönerek üstün bir manevra kabiliyetine sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca şirket geminin sadece lüks tüketime yönelik olmadığının altını çizerek farklı versiyonlarının da tasarlanıp ticari ve donanma modellerinin de geliştirilebileceğini dile getirdi. Denizaltının yolcu taşıma kapasitesinin 40 yolcuya kadar çıkarılarak turistik bir amaçla kullanılabileceğini veya son derece sessiz bir şekilde çalışması sağlanıp bir dizi sonar ve çeşitli sensörlerle donatılarak donanma için de kullanılabileceği belirtildi.

Ocean Submarine kurucusu Martin Van Eijk bu zamana kadar olan deneyimlerinin kendisinde havacılık ve denizaltı alanlarındaki uzmanlarla ortaklaşa çalışarak yeni bir denizaltı tasarlayabilecekleri düşüncesinin oluşmasını sağladığını belirtti. Şirket yetkilileri duyurdukları teknik rakamların gerçektende dikkate değer bir özellik listesi olma niteliğini taşıdığını belirtti. Yetkililer ayrıca Neyk'in yüksek hızlı çekme tankı ve derin su çekme tankı gibi birçok kapsamlı testten geçtiğini de dile getirdi. Şirket yetkilileri Neyk'in 9 metreden 24 metreye kadar olan varyasyonlarının da üretilebileceğini kamuoyuna duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamalara göre Neyk ilk prototipiyle Ocak 2018'de kullanıcılara sunulacak. Fiyatı ise henüz netlik kazanmış değil.


Kaynak:


newatlas
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.