elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

WIN Eurasia Automation 2016’da Konuşulanlar

17-20 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen WIN Eurasia Automation, Avrasya'nın en önemli endüstri fuarı olma pozisyonunu bir kez daha pekiştirdi. Otomasyon Eurasia, Electrotech Eurasia, Materials Handling Eurasia ve Hydraulic & Pneumatic Eurasia fuarlarını bir araya getiren etkinlik; kablolardan akışkan gücü teknolojilerine, sürücü teknolojilerinden yazılımlara, robot kollarından insansız forkliftlere bir fabrika için gerekli tüm çözümleri tek çatı altında ziyaretçilerine sundu. Bu sene fuarda konuşulan önemli konuları sizler için derledik.



A- A+
23.03.2016 tarihli yazı 9425 kez okunmuştur.

Otomasyon Sektörünün Nabzı Fuarda Attı

OTOMASYON Eurasia Fuarı, endüstriyel otomasyon uygulamalarında kullanılan tüm teknolojik gelişmelerin ve yeni hizmetlerin görülebildiği yegane adres. Fuar bu yıl, Montaj Kurulum Sistemleri, Doğrusal Konumlama Sistemleri, Otomasyon Hizmetleri, Haberleşme, Network ve Endüstriyel Haberleşme Sistemleri, Kontrol Sistemleri, PLC, SCADA, Gömülü Sistemler, Endüstriyel Bina Otomasyon Sistemleri, Endüstriyel Bilişim & Yazılım, Robot Sistemleri ve Teknolojileri gibi çeşitli ürün gruplarından katılımcıları bir araya getirdi.
 

 
Fuar esnasında düzenlenecek olan Endüstriyel Etkinlikler Zirvesinde, akademisyen ve uzmanların teorik ve de uygulamaya yönelik sunumlar gerçekleştirmesi, fuarın aynı zamanda sektörün zirvesi olma özelliğinide pekiştirmesini sağladı.
 
Otomasyon Fuarı; bu sene de endüstriyel otomasyon uygulamalarında kullanılan tüm teknolojik gelişmeler ve yeni hizmetler ile 4 gün boyunca görülebilecek ve incelenebilecek dinamik bir platform olmaya devam etmiştir.
 
Otomasyon alanında fuarda boy gösteren temel ürün grupları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
 
► Montaj Kurulum Sistemleri, Doğrusal Konumlama Sistemleri  
► Otomasyon Hizmetleri
► Haberleşme, Network ve Endistriyel Haberleşme Sistemleri
► Kontrol Sistemleri, PLC, SCADA
► Gömülü Sistemler
 Endüstriyel Bina Otomasyon Sistemleri
► Endüstriyel Bilişim ve Yazılım
 
 

Otomasyon Panellerine Endüstri 4.0 Etkisi

WIN Eurasia Automation Fuarı süresince 20’si otomasyon alanında olmak üzere çok sayıda panel verildi. Aalanında uzman değerli konuşmacıların katıldığı bu panellere damgasını vuran başlık 4. Büyük Sanayi Devrimi olarak tanımlanan Endüstri 4.0 oldu.
 
Fuarın ilk gününde WAGO firması Makine Sistem Bölüm Müdürü Sayın Onur Yılmazdoğan tarafından yürütülen “ENDÜSTRİ 4.0’a Doğru Akıllı IO-Link Sensör Kullanımı” adlı panelde, ilk olarak Endüstri 4.0 tanımlanarak sektöre etkisinden bahsedildi.
 

 
Onur Yıldızdoğan IO-Link Sunumundan
 

Bunun ardından IO-Link yani yeni nesil akıllı sensörler söz eden Yıldızdoğan, bu ürünü üreten ve öncülük eden firmaları tanıttı. IO-Link’in çalışma mantığı anlatıldıktan sonra Endüstri 4.0 ile bu ürünün kullanımının eksponansiyel olarak arttığına işaret etti.
 
Ürünün teknik detaylarına başlığına gelindiğinde ise, durumuna müdahale edilebilen kompakt bir ürün olduğunun altını çizildi. Otobüs firmalarında bagaj kapaklarında kullanıldığı örneği verildi.
 
 
 
WAGO IO-Link Ürünü
 
Ürünün gerçek zamanlı olarak çalışması izlenmeden önce ise normalde açık ve normalde kapalı modlar arası geçişin tek cihazla sağlanacağı ve herhangi bir PLC yazılımı gerekmediği söylendi.  Bununla birlikte sensörün tetiklemenle sayısının veri olarak tutulduğu ve bu cihazın 25 milyon tetikleme ömrü olduğu belirtildi. 
 
 
WAGO IO-Link Arayüzü

 
Bu oturumun ardından TURCK Genel Müdürü Bülent Giray tarafından “Endüstri 4.0 ve IO-Link, Türk Otomasyon Sektörünü Heyecanlandırıyor” adlı panel gerçekleştirildi. Endüstri 4.0’ın Türk otomasyon sektörüne etkilerine değinen Bülent Bey, Sanayi Devrimi’nin bugüne kadarki tarihsel gelişiminden bahsetti.
 
Bununla birlikte Giray, Endüstri 4.0’a nerden başlamayalım sorusuna en iyi cevabın IO-Link olduğunu söyledi. Panel boyunca; IO-Link’in çoklu sinyal, analog sinyal, öğretme-parametrelendirme, diyagnostik, otomatik parametrelendirme ve ortak platform kullanımı gibi avantajlarının da üzerinde duruldu. 
 
Fuarın diğer günlerinde de konuşulan konular Endüstri 4.0, IoT ve otomasyon ile robotik uygulamalarının bu ikisiyle entegrasyonu oldu.


Fuarda İlgi Çekenler

WIN Automation Fuarı, bu yıl da endüstriyel ürünlerin ve robotların gövde gösterisine sahne oldu. Fuarda yerli ve yabancı onlarca firma ilgi çekici ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.
 
Fuarın en çok ilgi çeken standı insansı robotuRobo Thespian ile FESTO idi. Dünyada 60 adet üretilen sempatik robot, konuşuyor, şarkı söylüyor ve hareket ediyor. 1 metre 75 santim, 33 kilogramağırlığındaki robottamamı bir entegre bilgisayar tarafından kontrol edilmekte ve 30 adet hareket ekseni ile insana benzer şekilde canlandırılmaktadır. Robo Thespian bu gibi özellikleri ile laboratuvar ve tıbbi teknoloji otomasyonu için ideal bir ürün olarak görülmektedir. Kas özellikleri ise pnömatik (hava basıncı) kaslarıyla ve piezo valf teknolojisiyle sağlanmaktadır. Bununla birlikte, yüzen denizanası robotları AquaJelly de ziyaretçileri kendine çeken diğer bir ürün oldu.

 


Sektörüne güç kazandıracak robotik ve endüstri ürünleriile fuara katılan B&R Otomasyon, Alman menşeili bir firma olarak Endüstri 4.0’ı benimsemiş ve buna yönelik çözümler sunmaktadır. Bunun yanı sıra otomasyonda yeni bir trend DCS teknolojisine de kayıtsız kalmayan firma proses kontrolünde DCS’i tercih etmektedir.
 

Yeni ürünleri ile fuarda yerini alan Rockwell Automation’da ziyaretçi akınına uğradı. Geliştirilmiş yeni PLC’lerini tanıtan firma, akıllı ray sistemleri iTRACK ile dikkatleri üzerine topladı.
 


 
MORALI Vactec Systems firması ise fuara çok eksenli bir endüstiyel robot ile katıldı. Bu robotu fuarda diğerlerinden ayıran özellik, diğer robotlar gibi çevrili bir alanda sergilenmiyor oluşuydu. Bunun nedeni ise, robotun dış müdahelede bulunulduğunda kendini durdurmasıdır. Firma yetkilileri bu robotun otomotivden, mutfak eşyalarına geniş bir yelpazede kullanımı olduğunu belirtti.

Fuarın diğer bir ilgi çeken firması Beckhoff, Staubli firmasına ait bir robot, Beckhoff PC ve servo motorla kompleks olan konveyör sistemleri ile çekti. Manyetik alan teknolojisi kullanılarak üretilen sistemde mover, mıknatıs yatak özelliği göstermemektedir. 20 eksenli bu sistem 4/ms hıza ulaşmakla birlikte, 1 kg taşıma kapasitesine sahitir. Firma yetkilileri paketleme ve ambalajma sistemlerinde kullanılan ürünün, parfüm dolumu gibi hassas işlemlerde dahi tercih edildiğini belirtti.

 
 
Kaynak:
 
► win-automation.com
 
Sena Koçak Sena Koçak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.