elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Volocopter göreve başlayacak!

Volocopter, uçan taksi hayalini gerçeğe dönüştürmeye adım adım yaklaşıyor. Dubai’de testleri yapılan 18 rotorlu hava aracı, günümüzdeki ulaşım algısını değiştirerek gökyüzünde otonom yolculuğun temellerini atıyor.



A- A+
30.09.2017 tarihli yazı 4826 kez okunmuştur.
Volocopter'in iki kişilik uçaklarının denemelerini başlatan Dubai, modern gökdelenler ve uçan taksilerle dolu, fütüristik bir siluete doğru ilerliyor. Kentin dünyadaki ilk kendi kendine uçuş yapan taksi servisini kurmak için yaptığı gibi elektrikli 18 rotorlu araç, geçtiğimiz günlerde şehirde ilk kez gökyüzüne çıktı.

Volocopter 2013 yılında oldukça iddialı bir elektrikli araç olarak ortaya çıktı ve başarılı testlerinin ardından Daimler'den aldığı 29 milyon ABD doları tutarında bir yatırımla ivme kazandı. A noktasından B noktasına iki yolcuyu özerk olarak taşımak üzere tasarlanmış olan Volocopter, en üst hız limiti olan 100 km/saat hızda 30 dakika boyunca uçabiliyor.

 


► İlginizi Çekebilir: Tek Kişilik Drone | Ehang 184

Dubai, Volocopter'ı Haziran ayında tekrar deneme planlarını açıkladı ve bunun için Otonom Hava Taksisi (AAT) olarak yeni bir markalaşma başlattı. Hava aracı Volocopter ile 2030 yılına kadar kentteki yolculuklarının dörtte birini özerk araçlarla yürütmeye yönelik önemli bir adım atıldığı belirtiliyor.

Özerk Hava Taksi üst güvenlik ve emniyet standartları ile pervaneler, motorlar, güç kaynakları, elektronik ve uçuş kontrolleri gibi kritik bileşenlerin hepsinde çeşitli benzersiz özelliklere sahip. Ayrıca opsiyonel acil durum paraşütleri, dokuz bağımsız pil sistemi ve prototip sürümünde tam şarj olmak için iki saat süren, hızlı şarj desteği ve takılabilen bir sistem bulunuyor.

 

Ortalama beş yıl kadar sürecek olan denemelerin ardından otonom hava taksilerinin müşterilerin hizmetinde olması hedefleniyor. Ayrıca mobil uygulama ile otonom taksi müşterilerinin uçuş yolunu gözlemleyebilecekleri yönünde bir brifing de verildi. Yakın gelecekte şehir içi ulaşımı otonom hava araçları sağlayacak.


Kaynak:


interestingengineering


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.