elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Vigo Enerji Ölçer İle Uyku Problemine Son |
Araç-Sürücü Çözümleri

Aracınızda çoğu zaman şikayetiniz uykudan yana mı? Her gün binlerce sürücü araçlarında sadece 5 sn.'lik bir göz kapama esnasında yüzlerce kaza atlatıyor. Büyükşehirlerin, iş hayatının kişiyi yorduğu ve uyku hali getirdiği şu günlerde geliştiricilerden güzel cihazlar ve uygulamalar da geliyor. Vigo Enerji Ölçer sizi uyumamanız gereken her yerde istediğiniz şekilde uyaracak. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.12.2013 tarihli yazı 8010 kez okunmuştur.
Günlük hayatımızın artık her anında kullandığımız araçlar kimi zaman sonu feci olan kazalara neden olabiliyor. Belli kısım kazaların ana nedeni ise sürüş sırasında uyuklamak. Gözlerimizin 5 sn bile kapanması direksiyon hakimiyetini kaybetmemize neden olabiliyor. Sabah mahmurluğuyla yola çıkma, akşam iş yorgunluğuyla eve dönme esnasında malesef gözlerimizi dizginlemek bizim için çok zor oluyor. 
 
Uykuyu kaçırması için birçok kişi sigara ve kahveyle vücudu uyarmaya çalışıyor. Malesef sağlık açısından bu da pek iyi bir yöntem sayılmıyor. Bir düşünün; sizi sürekli takip eden, vücut analizinizi yapan, uyuklamanız sırasında sizi fiziksel olarak uyaran bir "Enerji" olsa. İşte bu projenin adı: "Vigo Enerji Ölçer".
 


Şekil 1: Uykumuzdan feragat ettiğimiz zamanlar bizim için kötü sonuçlar doğurabilir.

 

Hepimiz göz ve uyanıklık düzeyini izleyen teknolojiler hakkında yazılar okumuşuzdur. Bu projede size diğerleri gibi sıradan gelebilir. Prensip olarak elbette aynı mantıkla çalışıyor ama bu cihaz daha fazla uygulama alanına sahiptir. Aynı zamanda günlük kullanım görevleri açısından yelpazesi daha geniştir.


 İlginizi Çekebilir : Akıllı Telefonlarınızı HUD ile Yansıtılabilir GPS'e Dönüştürün


 
Dış görünüş olarak incelediğimizde akıllı telefonlarımızda kullandığımız Bluetooth 4.0 kulaklığı gibi görünüyor. Cihaz kızılötesi sensörü yerleşik olarak geliyor. İvmeölçer(sürekli çalışan) ve bir dizi algoritmalarla vücut hareketleri kontrol ederek uyanıklık seviyesini tespit ediyor.
 


Şekil 2: Vego Enerji Ölçer Bluetooth kulaklığına benziyor. 

Cihaz aynı zamanda göz kapağı kapanma, yeniden açma süresi, göz kapaklarının ne kadar kapalı kaldığı gibi bir dizi değişkeni kaydediyor. Bu veriler uygulamaya gönderiliyor. Uygulama kullanıcının bu verilerle uyku durumunu tespit ederek, olası uyku halinde titreşim yapıyor. Kullanıcı olarak bu uyarma biçimi istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz. Örneğin titreşim değil de belki sizi uyaracak olanın hareketli bir şarkı olmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca LED'li bilgilendirme-uyarı seçenekleri ile yanıp sönen ışıklar da yapabilirsiniz.

Uygulamanın diğer bir güzel özelliği de tüm verilerin kaydını tutmasıdır. Böylece verilere bakarak günün hangi anlarında en zinde olduğunuzu bilerek, bu doğrultuda planlar yapabilirsiniz. 
 


► Şekil3: Cihazın Mayıs 2014'te satışına başlanılması düşünülüyor.


Teknik Detaylar
 
20 gr. ağırlığında
ARM Cortex 16 MHz işlemci
Kızılötesi sensör, 6 eksenli ivmeölçer 
Bluetooth 4.0 çipi ve bir jiroskop ile birlikte geliyor.
Lityum-Polimer şarj edilebilir pile sahiptir.
iOS ve Android işletim sistemli cihazlar ile uyumludur.

 


Şekil 4: Titreşim, LED ve Ses seçeneklerinden istediğinizi uyarması için tercih edebilirsiniz.

Cihazın henüz satışı işlemlerine başlanmadı. Ama Mayıs 2014'te 59$'dan piyasaya sürüleceği düşünülüyor.



Kaynak:


► wonderfulengineering

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.