elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Vakıflar Enerji Sektörüne Girmeye Hazırlanıyor

Türkiye çapında birçok kullanılmayan arazi var. Çünkü bu araziler tarıma veya diğer kullanım alanları için uygun değil. Vakıflar Genel Müdürlüğü, kendilerine ait Türkiye’nin tarım ve diğer kullanım alanlarına müsait olmayan birçok yerinde güneş enerjisinden enerji üretmeyi planlıyor. Bunun için gerekli çalışmalar başladı.



A- A+
07.02.2014 tarihli yazı 7918 kez okunmuştur.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, enerji sektörüne girmek için harekete geçti. Türkiye’de kendilerine ait boş arazilerde güneş enerjisinden elektrik üretmek için kolları sıvadı. Elde edilen elektrik enerjisi de satılacak.  Bu Vakıflar Enerji adında bir şirket kurularak yapılacak. Yani Vakıflar Enerji, genelde İzmir, Kayseri, Karaman ve Eskişehir’de bulunan kendisine ait geniş vakıf arazilerinde güneş panelleri kurarak elektrik üretip satmayı planlıyor.
 


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yaptığı açıklamada, Türkiye’de kullanılmayan birçok alan olduğunu ve bu kullanılmayan alanlardan faydalanmayı istediklerini belirterek, bunun üzerine bir proje geliştirdiklerini ve Türkiye’nin güneş haritalarını çıkarttıklarını dile getirdi. Yaptıkları incelemeler sonucu Vakıflar’a ait boş arazilerin güneş enerjisini kullanmak için uygun olduğu sonucuna vardıklarını ve bu yüzden bu projeyi hayata geçirmeyi istediklerini vurguladı.

Önümüzdeki günlerde Vakıflar Enerji için yapılan çalışmalar Vakıflar’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sunulacak ve Arınç da projeyi Bakanlar Kurulu’na sunacak. Eğer bakanlar kurulu projeyi onaylarsa, Vakıflar Enerji adında bir şirket kurulacak ve tespit edilen bölgelerde güneş enerjisi tesisi kurma çalışmaları başlayacak. İşletmenin ve sermayenin tamamı  Vakıflar’a ait olacağını belirten Ertem, eğer şirket kurulursa ilerleyen zamanlarda ise güneş enerjisinden sonra petrol ve rüzgar enerjisi gibi farklı alanlarda da projeler geliştirebileceklerini sözlerine ekledi.
 


Ayrıca Adnan Ertem, bu proje için Bakanlar Kurulu’ndan eğer olumsuz bir karar çıkarsa, tespit edilen bölgelerde enerji üretimi için enerji şirketlerine ve yatırımcılara kiralanabileceğini belirtti.

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.