elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

V3 Solar Spin Cell’ler Geliştirildi

Güneş enerjisi ile elektrik üretiminde yaşanan en büyük sorunlardan biri fotovoltaik panellerin güneşe fazla maruz kalması sonucunda hücrelerin aşırı ısınması ile verimlerinin azalmasıydı. V3 Solar’ın tasarladığı Spin Cell'lerin yeni dizaynı ile fotovoltaik hücrelerdeki ısınma sonucu oluşan yüksek verim kaybının önüne geçildi. Yeni Spin Cell’lerin detayları haberimizde.



A- A+
25.03.2014 tarihli yazı 9637 kez okunmuştur.
Elektrik üretebilmek için bütün ülkeler yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeye devam ediyor. Güneş enerjisi pazarı ise yenilenebilir enerji kaynakları arasında adeta patlama yapmış durumda. ABD sadece son 5 yıl içinde güneş enerjisi ile elektrik üretimini 6 kat arttırdı.

Son eklenen güneş enerjisi projeleri içinde en çok dikkat çeken ise Spin Cell’lerin yeni tasarımları.
 


Fotovoltaik paneller güneş eışığını elektriğe çevirmeye yarayan limitsiz yapılardır ve günümüzde kullanımları oldukça yaygındır. Ancak bu paneller güneşe fazla maruz kaldıklarında aşırı ısınma ile verimleri azalıyor. V3 bu sorunu çözebilmek için koni biçimli düzenekleri mıknatıslar üzerinde dönen bir sistemle birleştirmiş.
 


►İlginizi Çekebilir: Lisanssız Elektrik Üretimi


Özel lenslerle kaplanmış olan dış koni güneş ışığını yoğunlaştırıyor ve fotovoltaik hücrelerle kaplı olan iç koniye aktarıyor. Hücreler ışık enerjisini yakaladıktan sonra termal enerji aktarımı gerçekleşmeden düzenek dönmeye başlıyor böylelikle soğutma işlemi de hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Her bir konik güneş paneli, kendisiyle aynı alana sahip düz güneş paneline göre 20 kat daha fazla elektrik üretebiliyor.

V3 Solar daha fazla enerji elde edebilmek için Spin Cell’lerin birbirine en az gölge düşürecek şekilde tasarlandığı Power Pole ürününü bu yıl satmayı planlıyor.



 
V3 Solar Spin Cell’lerin çatı montajı için izin ihtiyacı yok ve konut kullanımında maliyetin sıradan panellerin yarısı kadar olacağı söyleniyor. İlk ticari Spin Cell bu yıl hizmete girecek ve yaklaşık 1000 watt elektrik üretecek. Fotovoltaik panelle kaplı iç koninin dönmesi için harcanan elektrik ise sadece 10 watt.




Kaynak:

►Gizmag
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.