elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ücretsiz Güneş Paneli Dağıtan Ülke:
Mauritius

Yenilenebilir enerji teknolojisi fosil yakıtların tüketimini azaltmakta önemli rol oynamaya devam ediyor. Mauritius adası neredeyse hiçbir fosil yakıt kaynağına sahip olmadığından, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için elektrik enerjisi ihtiyacını yenilebilir enerji kaynaklarından karşılıyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
29.03.2019 tarihli yazı 6397 kez okunmuştur.
Mauritus, fosil yakıt kullanmadan enerji üretiminde oldukça başarılı projeler yürütüyor. Ada hükümeti güneş, rüzgar ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor.  Ayrıca diğer yenilenebilir enerji kaynaklarını genişletmeyi, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) gibi daha temiz enerji teknolojilerinin kullanımını, şebekeyi modernleştirmeye çalışıyorlar. Amaçları yenilenebilir enerji teknolojisinin kullanımını 2030’a kadar %35 seviyelerine çıkarmaktır.

2016 yılında, elektriğin yaklaşık %22’si (667KW/s)  çoğunlukla şeker kamışı olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı. “Bagasse” olarak bilinen malzemeyi yakarak enerji elde ediyor ve bunun sonucunda açığa çıkan CO2’yi alkolsüz içeceklerde kullanarak karbondioksit salınımını ortadan kaldırıyorlar.

 

Ülke hükümeti, gelir düzeyi düşük kişilere elektrik fiyatını düşürmek yerine onlara güneş panellerinin kurulumu konusunda destek oluyor.  2017 yılında başlatılanı projede bugüne kadar evlerin çatılarına 10000 kadar güneş paneli kuruldu. Yöre sakinleri eskiden ödeyemedikleri elektrik faturalarının şuan üçte biri kadar bir fatura geldiğini ve bu tutarı kolayca ödeyebildiklerini söylüyorlar.

Mauritus’da güneş ve rüzgar enerjisinin kullanımı teşvik edilmeye devam ediliyor. Ülkede 2018 yılının sonunda güneş enerjisinden elektrik üretimi 94 MW artmış. 2020’ye kadar güneş enerjisi, rüzgar ve biyokütle projeleriyle birlikte yenilenebilir enerji katkısının %28 olması bekleniyor.

 

Gelecek yıllarda artan enerji talebini karşılamak için her biri 35-40 MW üretim kapasitesine sahip iki adet gaz türbini kurmayı planlamaktalar. Ayrıca Merkez Elektrik Kurul’u (CEB) iletim hatlarının %50’sini yerin altına almak için çalışmalarını başlattılar. 
 


 
Kaynak:

constructionreviewonline.com
 
Samet ÖZGÜL Samet ÖZGÜL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.