elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Uçan Kaykay |
ArcaBoard

Genellikle bilim kurgu filmlerinde rastladığımız uçarak seyahat etmek için kullanılan araçlar, artık günümüzde gerçek oluyor. Arca şirketi uçan kaykay üreterek bunu ticari bir ürün haline getirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
27.12.2015 tarihli yazı 9039 kez okunmuştur.
Uçan kaykay adı altında birçok farklı konsept geliştirilmiş olsa da bu araçlar gerçek hayatta tam anlamıyla uygulanabilir duruma gelmedi. Ancak Arca isimli havacılık şirketinin ürettiği uçan kaykay ArcaBoard, ticari bir ürün haline gelmeyi başardı.
 



►İlginizi Çekebilir: Jetroll | Kişisel Ulaşım Aracı


Uçan bir dikdörtgen platform olan ArcaBoard’un 272 beygir güç üretebilen, 36 adet yüksek voltajlı elektrik kanallı türbini bulunuyor.  Bu beygir gücü standart bir arabanın 3 katı kadar büyüklüğe denk geliyor. Kullanıcının ağırlığına göre uçuş süresi 3-6 dakika sürebiliyor. Kaykayın azami hız ise 20 km/s olarak ayarlanmış. Android ve İOS cihazlara bağlanabilen kaykayda sürüş esnasında kullanıcının el kol harekelerine göre stabilizasyon sistemini uyararak yönlendirmeyi sağlıyor. 
 



►İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Ulaşım Aracı | WalkCar


ArcaBoard 145*76*15 cm boyutlarında ve 82 kg ağırlığında. Boyut ve ağırlık konusunda oldukça hantal olan kaykayın menzili ise tek şarjla 2 km kadar. Yaklaşık 6 saatte şarj olabilen ArcaBoard için ayrıca hızlı şarj modülü üretilmiş ancak bu modülü satın alabilmek için 4500$’ı gözden çıkarmak gerekiyor. Nisan 2016’da satışa sunulacak olan kaykayın satış fiyatı 19900$ olarak belirlenmiş.
 



Kaynak:
 

Gizmag

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.