elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin İlk Yüzer LNG Terminali’nde Siemens İmzası

Siemens Türkiye’nin de proje çözüm ortağı olarak yer aldığı Türkiye’nin ilk Yüzer LNG Terminali (Floating Storage and Regasification _FSRU) tesisi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı törenle, 23 Aralık 2016 tarihinde İzmir Aliağa’da açıldı.



A- A+
20.01.2017 tarihli yazı 9190 kez okunmuştur.
Siemens Türkiye’nin Otomasyon, Elektrifikasyon, Yangın ve Gaz Algılama sistemleri, Entegre Telecom ve Güvenlik sistemleri işlerinin tasarımı, imalatı ve devreye alınması işlerini üstlendiği; Türkiye’nin ilk yüzer LNG Terminali hizmete girdi. Ağustos 2016’da Kolin Kalyon İş Ortaklığı (KKJV) ile sözleşmesi imzalanan projenin taahhüt edildiği gibi 4 ayda tamamlanabilmesi için Siemens, mühendislik ve proje yönetim ekipleriyle yoğun bir çalışma sürecine girdi.



Özellikle doğalgaz ihtiyacının yoğunlaştığı kış aylarında kullanılması beklenen ilk yüzer LNG (Sıvılıştırılmış Doğalgaz) terminalin, ülke doğalgaz şebekesine nominal günde 14 milyon metreküp doğalgaz besleme kapasitesi olacak.. Doğalgazın -1600C’ye kadar soğutularak sıvı halde LNG gemileri ile taşınmasının ardından, terminalde bağlı bulunan FSRU vasıtası ile yeniden gazlaştırma işlemiyle şebekeye basılacak.

FSRU üzerinde ve terminalde birbiri ile insansız ortamda haberleşebilen, Siemens’in otomasyon sistemlerinin kullanıldığı projede, entegre güvenlik ve yangın algılama sistemleriyle terminalde olası risklerin önüne geçilmiş olacak.


Ulusal doğalgaz şebekesine anında bilgi aktarılabilecek şekilde düzenlenen terminalde, Ulusal Doğalgaz Şebekesi'ni işleten BOTAŞ hem LNG gemisi, hem FSRU hem de terminal üzerindeki tüm bilgilere anında ulaşabilecek.

Türkiye’nin ilk yüzen LNG tesisi projesine yönelik açıklamalarında Siemens Türkiye yetkilisi Ersoy Bulutlar, “Siemens olarak tüm projede emeği geçen işverenlerimiz, proje ekipleri, mühendislik ekipleri ve tüm tedarikçiler ile birlikte ülkemize kazandırdığımız bu proje ile gurur duyuyoruz.“ dedi.


Siemens Hakkındda


Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2016'da sona eren 2016 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 79,6 milyar euro, net kârı ise 5,6 milyar eurodur. Eylül 2016 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 351.000'dir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.