elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla'nın Güneş Enerjili Evi Tura Çıktı

Tesla, Tiny House adını verdiği güneş enerjili ev projesini kendi aracı olan Model X'in arkasına takarak tura çıkardı. Güneş enerjisi ile evin nasıl çalışabileceğini kamuoyuna göstermek isteyen firma, projeyi güneş enerjsinde oldukça önemli gelişmelerin yaşandığı bir ülkede başlattı.



A- A+
20.08.2017 tarihli yazı 7957 kez okunmuştur.
Tesla, güneş paneli ve bataryalar gibi bir dizi akıllı enerji ürününü Tiny House adını verdiği bir mobil ev üzerine entegre ederek kamuoyuna tanıtıma başladı. Tesla kendi elektriğini üreten, depolayan ve kullanan ürünlerinin faydaları hakkındaki bilgileri yaymak amacıyla Tiny House'u Avustralya'da Model X'in arkasına takarak gezdiriyor.

6x2.2x4 metre ölçülerinde olan Tiny House'un ağırlığı yaklaşık 2 ton. Çelik bir şasi etrafına inşa edilen evin dış kısmı güçlendirilmiş kereste ile kaplanırken iç kısım daha basit ahşap duvarlarla inşa edilmiş. Birkaç bitki ve dağınık küçük koltukları içinde barındıran ev halka arz edilse de gerçek yaşam için tasarlanmadığı oldukça aşikar. Tiny House'un çatısı 2 kW'lık bir güneş enerjisi paneline sahip ve ev 2 adet ev tipi Powerwall ile 14 kWh'lik bir enerji depolama kapasitesine sahip. Powerwall Model X'in şarj ünitesi ile birlikte evin ön duvarına monte edilmiş. Ayrıca evin tüm enerji verileri Tesla'nın akıllı telefonlar için geliştirdiği uygulamadan takip edilebiliyor.

 


► İlginizi Çekebilir: Enerji Depolama | PowerWall

Ufak mobilyalar ve çiçeklerle birlikte Tiny House'un iç bölümünde ziyaretçilerin güneş panelleri ve enerji depolama sistemlerini evlerine nasıl uygulayacaklarını görmelerini sağlayan bir konfigürasyon tanımlayıcısı bulunuyor. Ev Adelaide, Brisbane ve Sydney'e gidilecek bir turun ilk durağı olan Melbourne'ün Federasyon Meydanı'nda bulunan ziyaretçiler tarafından oldukça yoğun ilgi gördü. Ayrıca Tesla'nın bu uygulama için neden Avutralya'yı seçtiğini düşünen kişiler konunun ülkenin güneyine Tesla tarafından inşa edilen enerji depolama sistemi ile bir ilgisi olduğunu düşünmekte.

Proje Tesla'nın Avustralya'nın genelindeki evlere uygulamayı düşündüğü bir girişim. Avustralya vatandaşları tarafından oldukça olumlu bir şekilde karşılanan projede tanıtılan çatı enerji sistemi henüz Tesla'nın hizmetini vermediği bir yapı. Fakat bu projeyle görülüyor ki Tesla çok yakın bir gelecekte çatı enerji sistemlerine de hızlı bir şekilde girecek. Tesla'nın bu alanındaki en büyük pazarlarda ne derecede etkili olabileceğini ise projeyi tüketicilere sunduğunda göreceğiz.

 

Tesla bu proje ile sadece Tiny House'u tanıtmakla kalıyor aynı zamanda elektrikli araç piyasasının en iddialı firmalarından biri olarak Model X'in ihtişamını da oldukça etkili bir şekilde gözler önüne seriyor. Bugün oldukça zorlu iklim koşullarının yaşandığı Avustralya gibi bir ülkede içten yanmalı motorların bile sıkıntı çektiği iklim şartlarının olduğu düşünülürse, Tesla Model X'inde  de tüketicilerin hafızalarına kazınacak bir şekilde tanıtımını yapmayı başarıyor.


Kaynak:


newatlas.com
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.