elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tekno Ray Solar Yeni Güneş Enerjisi Santrali'ni Konya Altınekin'de Kuruyor

Tekno Ray Solar, güneş enerji santralleri kurulumlarına hız kesmeden devam ediyor.Toplamda 8,4 MW kapasiteli Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santralinin kurulumu, tüm hızıyla devam ediyor. Detaylar yazımızın devamında...



A- A+
04.08.2016 tarihli yazı 7196 kez okunmuştur.
Toplam 22,5 MW kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralini devreye alan Tekno Ray Solar, Konya’da yeni bir yatırıma daha imza atıyor. Toplamda 8,4 MW kapasiteli Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santralinin kurulumu, tüm hızıyla devam ediyor.

Konya Kızören’de toplamda 22,5 MW kapasiteli Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini devreye aldıktan sonra, Fotovoltaik Enerji sektöründeki liderliği tescillenen Tekno Ray Solar, 2016 yılı içerisinde kurmayı planladığı 90 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali projelerinden biri olan ve Konya’da bulunan toplamda 156.400 m2’lik alana sahip Altınekin GES’ in kurulumuna Haziran ayı itibariyle başladı.
 

Kurmuş olduğu santrallerin tamamında anahtar teslimi proje anlayışını benimseyen Tekno Ray Solar; altyapı çalışmalarında, dizayn kurgusu, saha kurulumundan, proje izin aşamaları ve uzaktan izleme sistemine kadar tüm süreçleri uzman kadrosuyla birlikte yürütüyor.



 

Santralin, Yılda 14.200.000 kWh Elektrik Üretmesi Öngörülüyor



Türkiye standartlarına uygun şeklide özel olarak tasarlanan ve tüm santrallerde verimliliği artıran uzaktan izleme sistemi ile üretim değerlerine anlık ulaşabilme imkanı sağlayacak olan Altınekin Güneş Enerjisi Santrali’nin, yılda 14.200.000 kWh elektrik üretmesini öngörülüyor. En kaliteli santraller, en iyi ürünler ve en verimli tasarım stratejisiyle Tekno Ray Solar tarafından yapılandırılan ve direkt şebekeye bağlı olarak kurulması planlanan santral, ürettiği elektriğin tamamının satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

 
Altınekin Güneş Enerjisi Santrali devreye alındıktan sonra yıllık ortalama 21.000’in üzerinde ağacın kurtarılmasını ve ortalama 9.000 ton CO2 salınımının engellenmesini sağlayacak.


Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.