elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Su ve Enerji Tasarrufu İçin |
Yeni Nesil Danfoss VLT AQUA Sürücü

Taze, temiz ve iyi arıtılmış su, tarım ve endüstri için oldukça önemlidir. Dolayısıyla su ve atık su süreçleri etkili ve güvenilir bir şekilde yönetilmelidir. Pompalar, konveyörler ve diğer motorla çalışan uygulamaların hepsi enerji kullanmaktadır ve bu süreci optimize etmek basit hale getirilmelidir. Bu yazımızda sizlere enerji ve bakım ücretlerini azaltan, su kalitesini ve su kullanımının sürdürülebilirliğini arttıran yeni nesil VLT AQUA Sürücü serisini anlatacağız.



A- A+
26.01.2016 tarihli yazı 11434 kez okunmuştur.

Modern Tesislerde Enerji Tasarrufu Denklemin Sadece Belli Bir Parçasıdır

Sulardaki atık miktarlarının günlük olarak değişiklik göstermesi ve su arıtma tesisleri, kontrol noktalarının aşağı yukarı pompa ve vantilatör gibi tüm dönen ekipmanlar üzerine yüklenmesini ekonomik olarak daha cazip kılmaktadır. VLT AQUA Sürücü tüm uygulamalarınız için mükemmel bir eşleşme ve kesin kontrol imkanı sunduğundan su endüstrisi için ideal bir seçenektir.


Şekil 1: Danimarka Aaarhus'daki bu su arıtma tesisi ileri süreç kontrolü ve daha fazla VLT AQUA Sürücü kullanarak enerjinin tanımını değiştirmiştir. Artık konu %60'lık enerji tasarrufuyla değil tüm tesisteki enerjinin net üretimiyle ilgilidir.


VLT AQUA Sürücünün yararları açıkça ortadadır:

Daha iyi su kalitesi
Daha iyi ekipman korunumu
Daha az bakım masrafları
Daha az enerji harcamaları
Daha yüksek tesis performansı

 

Küçük Yatırımlar Büyük Geri Dönüşler - Yaşam Döngüsündeki Tasarruf

Son on yıllık zaman dilimleri boyunca çeşitlendirilebilir hız sürücüleri (VSDs)'in fiyatları göreceli olarak düşerken enerji fiyatları yükselmiştir. Bu durum VSDs’in kullanımını aşağı yukarı tüm dönen parçalar üzerinde daha cazip hale getirmektedir. VSD’nin yaşam döngüsündeki en önemli ekonomik faktör enerji fiyatlarıdır. VSD’nin enerji verimliliği anahtar parametredir.

Enerji tasarrufu üzerine karşılaştırma yapıldığında geleneksel sürücüler yerine yeni nesil VLT AQUA Sürücü kullanılarak elde edilen tasarruf IE2 motordan IE3 motora geçişteki kazanılan tasarrufa eşdeğerdir.


 
Şekil 2: Yeni nesil VLT AQUA Sürücü; enerji tasarrufu, su tasarrufu, montaj kolaylığı, bütün motorlara uyumluluk, know-how, Danfoss kalitesi ve 7 gün 24 saat bölgesel servisiyle yüksek güvenilirlik sunar.

 

Baştan Sona En İyi Ekonomik Tasarrufu Sağlamak İçin İnşa Edilen Yeni Nesil VLT AQUA Sürücü


Yeni nesil VLT AQUA Sürücü güçlü bir know-how ve tecrübeye dayanmaktadır. (Bu Danfoss kalitesi ve 7/24 yerel servislerin global ağıyla birleşince size çok güçlü bir güvenilirlik sunmaktadır.)
 

Bütün Motorlara Uyar


Danfoss dünyanın en büyük ve motordan bağımsız VSD sağlayıcısıdır. Yeni motor teknolojilerine uygun kontrol algoritmalarında ön saflarda yer aldığı için size motor sağlayıcıları arasında her zaman rahat bir seçim şansı sunmaktadır.



Şekil 3: Soldan sağa sırasıyla; Almanya Wertheim'daki su tedariği, Vietnam Hanoi'deki su arıtma tesisi, Romanya'da arıtılan suyun sulama için kullanıldığı alanlardan biri

 

Güçlü Bir Kombinasyon


VLT AQUA Sürücü'nün performansını yeni seviyelere taşıyacak üç önemli yapı taşı: eşsiz enerji tasarrufu kombinasyonu, azaltılmış yükleme maliyetleri ve toplam tasarruf söz konusu olunca VLT AQUA Sürücü'nün rekabette yeni bir seviyeye taşıdığı her türlü su uygulamasına sağlam bir adanmışlıktır.
 

 

İlk Yılda Yüzde 30’a varan Maliyet Tasarrufu


Güçlü yeni özellik ve fonksiyon kombinasyonuyla yeni nesil VLT AQUA Sürücü gerçekçi bir şekilde size geleneksel sürücü çözümleriyle karşılaştırıldığında, bu sürücülere yapılan yatırımlarla %10 ile %30 arasında bir maliyet tasarrufu olanağı sunmaktadır.



Şekil 4: Danfoss üç ülkede üretim yapmaktadır: Amerika, Danimarka ve Çin
 

Piyasanın Önde Gelen Enerji Verimliliği - İlk Yılda Yatırımınızın %25’ini Geri Kazanın

Yeni nesil VLT AQUA Sürücü yüklenildiği de dahil gelişimin her aşamasındaki enerji verimliliği üzerine yoğun bir şekilde odaklanmamız diğer sürücü çözümleriyle karşılaştırıldığında ilk yıldan %25 maliyet tasarrufu sağlayan bir sürücü edinmeniz anlamına gelmektedir. Bu IE2 yerine IE3 motor seçiminden elde edilen tasarrufla eşdeğerdir.

 

    Verimlilik - VLT AQUA Sürücüyü Seçmek İçin 5 Neden



Enerji verimliliğine sahip VSD tasarımı
Akıllı ısı yönetimi
Uygulamalara otomatik adaptasyon
Enerji verimliliğine sahip harmonik azalma
Bütün motorların optimum düzeyde kontrolü



Şekil 5: Danimarka Marselisborg'daki su arıtma tesisi
 

Yükleme Tasarrufu ve Kullanıcı Dostluğu - Yüzde 20’ye Kadar Tasarruf Edin


Danfoss  piyasadaki ilk atık su sürücüsü üzerine sahip olduğu uzun süreli tecrübelere dayanarak çok verimli proses çözümleri sunan yeni nesil VLT AQUA Sürücü diğer VSD'ler ile karşılaştırıldığında yüzde 10 ile 20 arasında maliyet tasarrufu sağlamaktadır.

 

    Basitlik - VLT AQUA Sürücüyü Seçmek İçin 8 Neden



Daha az panel boşluğu
Doğrudan dış mekandan yükleme
Standart olarak uzun kablo kapasitesi
Klima yatırımlarını azaltma
Entegre harmonik azalma
Standart olarak baskılı devre tahtası koruması
Kolay Görevlendirme
En az 10 yıllık ömür

 

Tüm Su Uygulamalarınız İçin Eşsiz Uygunluk


Yeni nesil VLT AQUA Sürücü tüm su ve atık su uygulamaları için mükemmel eşleşmedir. Özel tasarımlı yazılım özellikleri pompa ve vantilatör üzerindeki bakım maliyetlerini azaltmak ve diğer sürücülere göre ekstra enerji tasarrufu sağlamak için su darbesinden kaçınmak gibi birçok farklı yolla ekipmanlarınızı korumaya yardım eder. Yeni nesil VLT AQUA Sürücü dönen ekipmanlarınıza en düşük enerji tüketimi ve bakım maliyetleriyle mümkün olan en iyi yaşam süresi sağlamaktadır.

 

    Yaşam Süreci Faydaları - Yeni VLT AQUA  Sürücüyü
    Seçmeniz İçin 6 Neden


Kullanıcı dostluğu
Esneklik
Güvenilirlik
Enerji Tasarrufu
Boru ve tesis ekipmanı koruması
Maliyetin düşürlümesi

Su Tedarikinde VLT AQUA Sürücü Kullanımının Faydaları


Su kaynaklarından müşterilere su ulaştırmak kolay bir işlem gibi görülebilir. Gerçek ise bu pompalar için gereken enerji tüm su tedarik sistemindeki toplam enerjinin %60-80’ini temsil etmektedir. Ayrıca %40 oranındaki büyük enerji tasarrufu VLT AQUA Sürücü ile sistemdeki basıncı düzenlenerek sağlamaktadır. Düzenleme ayrıca şunları gerçekleştirmektedir:

Musluk suyundaki bakteri ve kirlilik riskini azaltır.
Yoldaki hata ve pahalı boru tamiratı riskini azaltır.
Sistem servisi ömrünü uzatır.
Su tüketimini azaltır.
Tesis gelişimi için yatırımları erteler.
Koç darbesi riskini azaltır.



Şekil 6: VLT AQUA Sürücünün kullanıldığı su tedarik sistemlerine örnek
 
 

Merkezkaç Pompanızı ve Vantilatörünüzü VLC AQUA Sürücü ile Kontrol Edin


Merkezkaç veya rotodinamik pompa veya vantilatör kullanan ve sürtünme kaybının büyük oranda olduğu bir sistemde VLT AQUA Sürücü kullanılarak büyük miktarda enerji tasarrufu elde edilebilir. Örneğin pompa hızı ve akış oranındaki sadece %20’lik bir azalma %50’lik bir enerji tasarrufu sağlayabilir.

VLT AQUA Sürücüyü Su Arıtma Tesislerinde Kullanmanın Faydaları


Vantilatör ve yüzey havalandırıcıları su arıtma tesislerinde kullanılan toplam enerjinin %40-70’ini tüketmektedir. VLT AQUA Sürücü ile havalandırma ekipmanlarını kontrol etmek %30-50 enerji tasarrufu sağlayabilir. Bu büyük faydaların yanı sıra havalandırma sisteminin sürücüyle kontrolü şunları da sunmaktadır:

Çıkış değerlerinin izin verilen seviyenin dışında olma riskini azaltmayı sağlayan yük çeşitliliğinden bağımsız olarak doğru çözünmüş oksijen seviyesi
Sıcaklık yük çeşitliliği limit enerji ve karbon kullanımının bir fonksiyonu olarak azotlama kapasitesinin düzenlenmesi
Aşırı çözünmüş oksijenden kaçınarak etkili denitrifikasyonu sağlama
Havalandırma ekipmanındaki aşınmanın azaltılması



Şekil 7: Örnek su arıtma tesisi

 

Pozitif Deplasmanlı Pompa Veya Vantilatörünüzü VLT AQUA Sürücü İle Kontrol Edin


Pozitif deplasmanlı pompa veya vantilatör kullanılan bir sistemde yüksek enerji tasarrufları VLT AQUA Sürücü kullanılarak sağlanabilir. Hızdaki %30 azalma %30 enerji tasarrufu sağlayacaktır.(sabit basınçta varsayılırsa)

Tüm Uygulamalarınızı İçeren En Geniş Kapsamlı Program


Yeni nesil VLT AQUA Sürücünün tanıtımıyla piyasadaki en özel ve geniş kapsamlı AQUA’yı edinebilirsiniz. Aynı ürün serisi ve kullanıcı arayüzüyle (0.25 kW veya 2 MW sürücü, IP 00 veya IP 66 koruması, farklı aşırı yükleme oranları, AC, PM veya senkron relüktanslı motor kontrolleri fark etmeksizin- veya özel herhangi bir su özeliği) tüm uygulamalarınızı kapsamaktadır.


Şekil 8: Yeni nesil VLT AQUA Sürücüleri
 

Su Üzerine Odaklanmayla Deneyim


Yeni nesil VLT AQUA Sürücü know how ve deneyimin en iyi kombinasyonunu sunmaktadır. (atık su endüstrisi ve suyun değişen doğasının derin bir şekilde kavranmasına dayanarak) Dünya’da nerede olursanız olun veya su projeniz ne olursa olsun AQUA Sürücü sizin için her zaman ulaşılabilir olacaktır.

 

VLT AQUA Sürücü Hakkında Teknik Bilgi


Besleme Gerilimi ve Güç Aralığı


1 x 200-240 V...1.1-22 kW
1 x 380-480 V...7.5-37 kW
3 x 200-240 V...0.25-45 kW
3 x 380-480 V...0.37 kW – 1 MW
3 x 525-600 V...0.75-90 kW
3 x 525-690 V...45 kW – 1.4 MW

Danfoss Su Dünyası


Rekabetçi Bir Dünyada Hiçbir Konu Know-How ve Deneyimin Üzerine Çıkamamaktadır


Danfoss son 45 yılda 10 milyon üzerinde sürücü üretimi gerçekleştirdi. Şu an dünyanın en iyi üç düşük voltajlı sürücü üreticisi arasında ve dünyanın en büyük özel amaçlı sürücü üreticisidir. VLT AQUA Sürücü üreten ilk özel şirket olarak su ve atık su segmanlarında müşterileriylele paylaşacağı büyük bir know-how ve tecrübeye sahiptir.



Şekil 9: Danfoss dünyası
 
 

Daha Uzun bir Yaşam İçin Kalite


Kalite Danfoss için her zaman bir köşe taşı niteliğindedir. AQUA Drive’larla tasarım kuralı her zaman sadece yük bileşenlerine onların maksimum toleranslarının %80’ine olmuştur. Bunu toz ve kirliliği 10 kat azaltan eşsiz bir soğutma sistemiyle birleştirince çok yüksek güvenilirliğe sahip ve daha uzun ömürlü bir sürücü elde edersiniz.


Güvenilirlik İçin Fabrika Testleri


Danfoss'un ünü güvenilirliğine dayanmaktadır. Danfoss sürücülerini testlerinde, VLT AQUE sürücüler tek tek motorlara bağlanır ve %100 gerçek hayat testi yapılır. Böylece verilen görevi yerine getireceğinden şüpheniz kalmaz.

Bölgesel Destek - Global Olarak


VLT motor kontrolcüleri dünyanın her yerindeki uygulamalarda çalışır ve 100’ün üzerindeki ülkede yer alan Danfoss VLT sürücü uzmanları nerede olursanız olun size uygun uygulama tavsiyesi ve servisi sağlayacaktır. Sürücü sorunlarınız çözülene kadar Danfoss VLT sürücü uzmanları konunun takibinde olacaktır.

 

VİDEO : Danfoss VLT AQUA Sürücü | Biz Suyu Biliriz




Kaynak:



 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar