elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SOCRAT |
Abu Dhabi Solar Challenge 2015

İstanbul Üniversitesi Güneş Enerjili Araç Takımı (SOCRAT),15-19 Ocak 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dhabi’de bu yıl ilki düzenlenen Abu Dhabi Solar Challenge’da Dünya 4.sü oldu. Ekibin şimdi yarış hedefi ise TÜBİTAK ELEKTROMOBİL 2015. Detaylar haberimizde...



A- A+
22.07.2015 tarihli yazı 10015 kez okunmuştur.
İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından 2009 senesinde kurulan ekip bugüne kadar 4 Türkiye Birinciliği, 1 Türkiye İkinciliği, 1 Dünya 8.liği elde etti. Ayrıca Ocak ayında düzenlenen ve Uluslararası Güneş Araçları Federasyonu (ISF) tarafından davet edilen ekip, dünyanın en iyi güneş aracı ekiplerinin yer aldığı bu etkinlikte başarılı bir çizgide ilerleyerek yarışı dördüncü sırada tamamladı.




►İlginizi Çekebilir: 2009'dan Bu Güne Kadar "SOCRAT"


Abu Dhabi Solar Challenge (ADSC), bu sene ilk defa düzenlenmeye başlayan trafiğe açık yollarda gerçekleştirilen 1200 km uzunluğundaki bir yol yarışıdır ve Ocak ayında 12 farklı ülkeden gelen 15 takımın katılımı ile bu sene ilk defa gerçekleştirilmiştir.
 
Ekip üyeleri, davet aldıkları süreden itibaren çalışmalara başladıklarını ifade ederken, zamanlarının kısıtlı olmasından ötürü 2011’de World Solar Challenge (Avustralya)’da yarışan mevcut araçlarını modifiye ederek yarışa katıldıklarını belirtti.Bu süre zarfında ekip,aracın sadece kabuğunu değiştirmemekle birlikte araçta yer alan elektronik ve mekanik sistemleri en baştan tasarladı ve üretti.
 


 
Abu Dhabi’ye varmadan önce destek almayı hedefleyen ekip, gerek Dubai Başkonsolosluğu gerekse Abu Dhabi Büyükelçiliği ile iletişim halinde kalmaya özen gösterdi.
 


Bununla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Asav International Transport gibi alanlarında bir numara olan firmalar  tarafından da bu süreçte sponsorluk ve destek aldılar.
 
 

 
Ekip, pistte 8 saat süren sıralama turlarını birinci sırada tamamlayarak yarışa ilk sırada başlama fırsatı kazanmış oldu. 
 


 
Böylece üç günün sonunda yarışı üçüncü sırada tamamlamayı başaran SOCRAT ekibi, yarış esnasında almış olduğu hız cezası ile dördüncü sıraya yerleşerek Dünya 4.lüğü ünvanını almıştır.
 

TEBRİKLER ! Socrat Ekibi Dünya 4.'sü


 

SOCRAT Güneş Arabası ekibi, şimdi ise TÜBİTAK Formula-G yarışlarının elektrikli araç konseptine dönüşü ile 3 - 9 Ağustos 2015'de Kocaeli Körfez Yarış Pistinde düzenlenecek olan Tübitak Elektromobil yarışlarına hazırlanıyor.




►Video: SOCRAT Ekibi'nin Gözünden
ABU DHABI SOLAR CHALLENGE

 


Abu Dhabi Solar Challenge 2015 - SOCRAT



Kaynak:
SOCRAT

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.