elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Kariyer Şenliği Hakkında Sorular ve Cevapları İnsan Kaynakları Direktörü Nurer YÜKSEL

Siemens tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Şenliği bu yılda 16 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak. Etkinlik öncesi, Kariyer Şenliği'ne katılacak olanların sorularına yanıt olması amacıyla; Siemens İnsan Kaynakları Direktörü Nurer YÜKSEL özel röportajında sorulara cevap veriyor.



A- A+
17.04.2014 tarihli yazı 8978 kez okunmuştur.
Kariyer Şenliğinde gençlere neler sunuluyor? Şenlikte ne gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor?
 
Enerji, Endüstri, Altyapı&Şehirler ve Sağlık Sektörlerimiz ne yapıyorlar, ürünleri, servisleri, sundukları hizmetler nelerdir, bu hizmetleri nasıl ve kimlerle sağlıyoruz, bunları aktarmaya çalışıyoruz gençlere. Ayrıca, Gebze Arge Merkezindeki “Corporate Technologies” bölümümüz kendini tanıtıyor, Siemens cihazlarının yazılımları Türkiye’den yapılıyor ve pek çok yazılımcı çalıştırıyoruz.

Gençlerimize bu alanlardaki fırsatlardan bahsediyoruz. Ayrıca “Kariyer” çadırımızda, hem Siemens  bazında hem de genel bazda gençlerimizin gelecek ile ilgili kariyer planlarına yön vermeye çalışıyoruz.



Nurer YÜKSEL: "Katılımcı arkadaşlarımızı iş hayatına hazırlayacak tüyolar vermeye, tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz."

Tüm bu bilgi bombardımanı içine bir parça da eğlence ekliyoruz, sürprizlerimiz oluyor gençlere. Yarışmalarımız, hediyelerimiz oluyor. Eğlenceli ama etkili aktivitelerimiz olsun istiyoruz. Bu arada ikramlar sayesinde de enerji topluyoruz.
 
Bu yıl ki kariyer şenliğinde ne gibi etkinlikler gerçekleştirilecek? Programda neler var?
 
Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi öğrencilerimizi servislerle alıp kampüsümüze getireceğiz, CEO'muz Sayın Hüseyin GELIS ile sohbet edecekleri, sorularını sorup cevaplarını alacakları bir bölüm var. Ayrıca, sektörlerimizden pek çok çalışan heyecanla öğrencilerle biraraya gelmeyi bekliyor. Bizim tarafımızda da hummalı bir çalışma var.

Tüm çalışanlarımız orada Siemens’i anlatmak ve gençlerle çalışmak için heyecan duyuyorlar, kalabalık bir ekip gençleri bekliyor. Bunların yanısıra, ilgi çekici oyunlar, konuşmalar, üst düzey yöneticiler de olacak şenlikte. İnsan kaynaklarından oldukça tecrübeli bir ekip gençlerin gelecekle ilgili plan bir nebze de olsa bir ışık tutmak için hazırlanıyorlar.


Nurer YÜKSEL: "Yine dolu dolu ama sıkıcı olmayan güzel ve verimli bir etkinlik olacak umuyoruz."
 
Bu yıl ayrıca Ali İhsan Varol ve Semih Saygıner de yer alacak şenlikte... Neler anlatacaklar?
 
Ali İhsan Bey ile bize göre uyarlanmış bir “Kelime Bulmaca”  oyunu yapacağız. Kazanan yarışmacıları güzel ödüller bekliyor. Semih Bey de dinamik, etkileyici ve ilham verici bir konuşma ile şenliğimize renk katacaklar.

Çok da detay vermek istemiyorum, şenliğin heyecanını kaçırmakmak için. Ama tüm gençleri güzel bir gün geçirmeleri ve gelecekleri için bir adım atmaları için şenliğimize bekliyoruz. 

 2013 yılında yapılan Siemens Kariyer Şenliği'nden "Özel Görüntüler" bu videoda...


 Ayrıntılı Bilgi : SIEMENS Kariyer Şenliği Başlıyor
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.