elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Elektrikli Otoyol İnşa Edecek

Sanayi devi Almanya'nın en köklü firmalarından Siemens kendi ülkesinden e-otoyol inşa edecek. İçten yanmalı motorların tamamen ortadan kaldırılması sözlerini sıkça duyduğumuz şu günlerde etkili bir yere sahip olabilecek proje ile ilgili detaylar haberimizde.



A- A+
18.08.2017 tarihli yazı 6573 kez okunmuştur.
Siemens Almanya'nın Hessen Eyaleti taraflarında yer alan otobanda 10 kilometrelik bir alanda elektrikli yük taşımacılığı için havai hat kurmak üzere görevlendirildi. Hat, hibrit bir kamyonun elektrikle beslenmesi için elektrik sağlayacak. Siemens e-otoyol konseptini ilk olarak 2012 yılında sunmuştu. Kurulması planlanan bu sistem Frankfurt Havalimanı'ndaki Zeppelinheim/Cargo City Süd Kavşağı ile Darmstadt/Weiterstadt Kavşağı arasına inşa edilecek.

Bu deneme ile e-otoyol Almanya'da ilk defa bir kamu otoyolunda test edilecek. Siemens sistemin planlanması, inşası, opsiyonları ve sistem bakımından sorumlu olacak. Sistem Almanya'nın Çevre, Doğa Koruma Bakanlığı, İnşaat ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalıştığı "Otobanlarda Elektrikli, Yenilikçi Ağır Yük Taşımacılığı" projesinin bir parçası olarak inşa edilecek. Hessen'de yol ve taşımacılık yönetiminden sorumlu Hessen Mobil projeyi yönetecek.

 

Hessen Mobil Ulaşım Daire Başkanı Gerd Riegelhuth sistemin inşaatının genel karayolları ile havai temas sistemlerinin entegre bir şekilde uygulanabilirliğini göstereceğini ve sistemin gerçek nakliye hatları için uygulanacağını açıkladı. Mobilite Bölümü Baş Teknoloji Sorumlusu Roland Edel ise proje ile taşımacılıkta ekonomik bir çözüm elde edilebileceğini ve ellerindeki sistemin içten yanmalı motorlara halihazırda entegre edilebileceğini dile getirdi.

E-otoyol içten yanmalı motorlara kıyasla iki kat daha fazla verimli. Bu ise sadece enerjinin az tüketilmesi anlamına gelmiyor, sistemle aynı zamanda hava kirliliğinin de önemli ölçüde önüne geçilmiş oluyor. Sistemin ana unsuru ağır vasıtalara entegre hibrit tahrik sistemi ile akıllı bir pantografın bulunması. Sistemle donatılmış ağır vasıtalar havai hattan gelen elektrikle birlikte emisyonsuz olarak çalışacaklar ve havai hatların olmadığı yollara geçtiklerinde ise otomatik olarak hibrit motora geçecekler.

 


► İlginizi Çekebilir: Teknoloji Harikası Akıllı Yollar

Yapılması planlana bu sistemle Almanya'nın titizlikle üstünde durduğu dizel motorların karbon salınımı konusuna da bir nebze olsun çözüm sunulmuş olacak. Bu gelişme ile elektrikli otoyolların yaygınlaşması gün geçtikçe hızlanırken teknoloji petrol ve türevleri ile çalışan motorların kullanımını tamamen kaldırmak isteyen ülkeler için büyük bir umut kaynağı. Elektrikli otomobillerde gelişmeler hızlanmış olsa da elektrikli ağır vasıtalar söz konusu olduğunda ilerlemeler henüz çok ileri bir düzeye ulaşmış değil.


Kaynak:



 
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.