elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Almanya'da Rüzgar Enerjisi İçin Yeni Bir Tesis Kuruyor

Siemens; Almanya'nın Cuxhaven liman şehrinde offshore rüzgar türbini parçaları üretecek devasa bir üretim tesisi inşa ediyor. Büyüklüğü 24 futbol sahasına denk gelecek tesis 1000 kişiye istihdam sağlayacak. Siemens'in son yıllarda Almanya'da sahip olacağı en iyi üretim tesisi ilgili haberimizi siz okurlarımıza sunuyoruz..



A- A+
25.10.2015 tarihli yazı 8361 kez okunmuştur.
Almanya Cuxhaven'da kurulacak Siemens'in yeni rüzgar türbini üretim tesisinin resmi açılışı için geri sayım başladı. Projenin duyurulmasından sadece bir kaç gün sonra, Siemens üst yönetimi ve siyasi liderler planlanan fabrikanın imza töreni için Cuxhaven'da toplandı. Doğu limanı alanındaki fabrikanın inşaat sahasında gerçekleşen törende, Siemens Rüzgar Türbini ve Yenilenebilir Enerjiler Bölümü CEO'su Markus Tacke ve Cuxhaven Belediye Başkanı Ulrich Getsch yatırım belgelerini imzaladı. Siemens AG Başkanı ve CEO'su Joe Kaeser ve Ekonomi Bakanı Olaf Lies da açılışa katılan diğer isimlerdendi.
 



İmza töreninde sırasıyla; sol önde Belediye Başkanı Ulrich Getsch, sağ önde Siemens Rüzgar Türbini ve Yenilenebilir Enerjiler Bölümü CEO'su Markus Tacke, sol arkada Ekonomi Bakanı Olaf Lies, sağ arkada Siemens AG Başkanı ve CEO'su Joe Kaeser
 
Siemens'in 200 milyon euro civarında yatırım yaptığı yeni üretim tesisi limanın kenarında yer alacak ve 170 000 metre karelik bir alana sahip olacak. 24 futbol sahası büyüklüğünde olacak tesisde, yeni nesil rüzgar türbinleri olan D7'ler için nasel üretimi 2017'nin ortalarında başlayacak ve ayrıca jeneratörlerin ve türbin göbeklerinin nasellere montaji yapılacak. 
 


 


Kaeser yapılacak olan tesisin konumunun önemini şu şekilde vurguladı: "Bugün Alman endüstrisi, Kuzey Denizi Bölgesi ve büyük bir iş ağı bölgesi olan Almanya için önemli bir gün. Politika ve iş dünyası arasındaki başarılı iş birliğiyle açık deniz rüzgar türbini gibi önemli bir model inşa edeceğiz." Bakan Lies ise konuşmasında fabrikada 1000 kişinin üstünde istihdam sağlanacağına ve bunun bölgesel istihdama yapacağı etkiye dikkat çekti: "Siemens rüzgar enerjisindeki kanıtlanmış uzmanlığıyla Aşağı Saxony kıyısındaki Cuxhaven'a yeni bir akım getiriyor. Bu girişim tesadüf değil. Kuzey Almanya'daki iş piyasasında yükselen bir model olarak açık deniz rüzgar endüstrisinin etkilerini görmekten özellikle mutlu oluyorum. Her zaman offshore rüzgar endüstrisine inandık ve bunu desteklemek için yoğun bir şekilde çalıştık."



Doğu Cuxhaven Limanında kurulacak olan Siemens fabrika sahasının görünümü

►İlginizi Çekebilir : Rüzgar Analizlerinde Yüzey Pürüzlülüğü

 
Rüzgar Enerjisi CEO'su Tacke: "Bu tesisin inşasına karar vermek offshore rüzgar enerjisinin geleceği için önemli bir kilometre taşıdır. Bugün; uzun bir planlama aşamasının sonucunu gösterdiği gibi aynı zamanda heyecan verici yeni bir bölümün başlangıcıdır. İş gücümüzün büyümeye devam edeceğinden eminiz ve bundan daha fazlasının da gerektiği inkar edilemez. Büyüme için fırsat gördüğümüz yerlere ve büyük bir dinamik pazar yeri olan Almanya ve Kuzey Avrupa'ya yatırım yapıyoruz." diyerek gelişimin hızla devam edeceğini dile getirdi. 


 
Belediye Başkanı Getsch de bu girişimi desteklediğini: "Cuxhaven şehri 2017'de yeni tesis açılana kadar zamanını toplumumuzdaki insanların niteliklerini geliştirmek ve yeni Siemens tesisinin ihtiyaç duyduğu alt yapıyı geliştirmek için kullanacak." sözleriyle dile getirdi.


Kaynak : 



Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.