elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sabiha Gökçen'in yeni işletmecisinden enerji yatırımı sinyali

Sabiha Gökçen ihalesinde Limak'ın ortağı GMR'ın CEO'su Murugason, enerjide yatırımların sinyalini verdi.



A- A+
02.07.2008 tarihli yazı 4301 kez okunmuştur.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıllık işletme ihalesini 1 milyar 931 milyon Euro ile kazanan konsorsiyumda Limak İnşaat ile birlikte yer alan Hintli GMR Infrastructure'ın CEO'su Ranjit Murugason, hedeflerinin Sabiha Gökçen'i Türkiye'nin en büyük havalimanı yapmak olduğunu söyledi. Havalimanı kapasitesini 'mega' seviyelere çıkarmayı planladıklarını belirten Murugason, "Atatürk Havalimanı'ndan farklı olarak Sabiha Gökçen'in kısıtları yok, boş bir tablo gibi, işlenmeyi bekliyor" diye konuştu.



Türkiye'de havacılığın tüm Avrupa'dan daha hızlı büyüdüğüne işaret eden Murugason, yeni terminal yatırımlarıyla yolcu kapasitelerinin 25 milyona çıkacağını dile getirdi. Artan petrol fiyatlarının kendileri için bir endişe kaynağı olduğunu kaydeden Murugason, "Ancak yine de önümüzdeki 20 yıla bakarsak, iyimser tahminlerimizi koruyoruz. 11 Eylül olduğunda da 'Kimse artık uçağa binmez' denmişti, oysa havacılıkta büyüme hiç olmadığı kadar yüksek gerçekleşti" değerlendirmesinde bulundu.





SIFIRDAN YATIRIM GELECEK





"Türkiye'yi ikinci evimiz yapmak istiyoruz" diye devam eden Murugason, havacılığın dışında enerji yatırımlarına da başlayacaklarını dile getirdi. 1.6 milyar dolar cirolu enerji şirketi InterGen'in yüzde 50'sini 1.1 milyar dolara satın aldıklarını hatırlatan Murugason, Türkiye'de de enerji üretimi için sıfırdan yatırım yapmak istediklerini kaydetti. Murugason, "Elektrik, kömür gibi alanlarda yatırım yapabiliriz, nükleer de olabilir, ama bu konu bizim için de yeni, o yüzden sadece küçük ortak olarak deneyim kazanmak için yer alabiliriz" dedi.




SABİHA Gökçen Havalimanı'nın işletmesini kazanan konsorsiyumda yüzde 40 payı bulunan GMR'ın CEO'su Ranjit Murugason, yine % 40 payı bulunan Limak ile iş ortaklıklarından memnun olduklarını söyleyerek, "İki şirket de iyi yönetilen aile şirketleri. Bunun avantajlarını birleştiriyoruz. Başka işlerde de ortak hareket edebiliriz" dedi. Murugason ayrıca, yeni satın aldıkları InterGen'in Türkiye'de yapacakları enerji yatırımları için stratejik bir öneme sahip olacağını da sözlerine ekledi. InterGen'in şu an pay sahibi olduğu 12 adet elektrik santrali bulunuyor.





GMR CEO'su Ranjit Murugason, İstanbul'u Ortadoğu, Afrika ve civardaki gelişmekte olan ülkeler için bölgesel merkez yaptıklarını belirterek, Türkiye'deki siyasi gelişmelerin planlarını etkilemediğini söyledi. Murugason, "AKP kapanır, başkası açılır, sonuçta demokrasi baki kalır" şeklinde konuştu. GMR Türkiye CEO'su Cenk Alpsoy, geçen hafta Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni bir uluslararası terminal yapımı için 336 milyon Euro'luk borç konsolidasyonu elde ettiklerini söyledi.





Kaynak: Sabah



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.