elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rüzgar Gücü ile Temiz Su Üretimi:
WaterSeer

Basit bir mekanizmayla havayı yoğunlaştırıp sıvı halde depolayabilen WaterSeer, temiz içme suyu olmayan ve kurak bölgeler için temiz içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Temiz su üretiminde yeni nesil teknolojiyi kullanan projenin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
20.11.2016 tarihli yazı 11045 kez okunmuştur.
WaterSeer, havadaki içilebilir temiz su buharını yoğunlaştırıp kullanılabilir hale getiren ustaca hazırlanmış bir mekanizmadır. Bu cihaz sayesinde yaklaşık 1 m²'lik yoğunlaşma yüzeyinden 11 galon (yaklaşık 42 lt) kadar temiz su, hiçbir dış enerji kaynağına gerek duyulmadan üretilebilir. Bu yenilikçi tasarımın mekanizmasındaki döngünün sonsuza kadar devam edeceğide garanti edilmektedir. WaterSeer bünyesinde barındırdığı filtreleme sistemiyle, olabilecek kötü çevresel şartlardan suyun temizliğini sağlarken altın suyu (sıvı altın) biriktirebilir. Bu masrafsız mekanizmayla havadan elde edilmiş güvenle içilebilir su projesi, VICI Laboratuvarları ve UC Berkeley'deki Ulusal Barış Gönüllüleri Birliği'nin ortak bir projesi olarak gerçekleştirildi.
 

WaterSeer Nasıl Çalışır?

Cihaz, toprak içinde 6 metreye kadar uzatılmış halde gömülüdür. Dikey bir rüzgar türbini de WaterSeer üstünde yer almaktadır. İç fanlar hızla dönerek yer altındaki hazneye hava akışı sağlar. Toprak altındaki bu haznede soğuyan hava, yoğunlaşıp su haline gelir.

Yeraltı haznesi, yoğunlaşan havadan oluşan su birikimi ile yapay kuyu gibi davranır. WaterSeer cihazı ile her gün 11 galon su biriktirilebilir. Bu şekildeki su üretimi, küçük köylerdeki meyve bahçeleri olarak düşünülebilir.

 


►İlginizi Çekebilir: Çölde Su Üretebilen Cihaz | WaterDrop

WaterSeer için bir bağış sitesinden başlatılan kampanyayla su toplama cihazını kurmak için $77,000 bağış bekleniyor. Geliştiriciler bu ürünün prototipinin testini, Ağustos 2016 da Ulusal Barış Gönüllüleri Birliğiyle birlikte test alanında başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.
 


Kaynak:

Wonderfulengineering

Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.