elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Quick Pipe Nedir?

Quick pipe, adından da belli olacağı gibi hızlı boru anlamındadır. Peki Quick Pipe nedir, nasıl kullanılır? Bu hızlı boru bize ne gibi avantajlar getirmektedir? Neden bu malzemenin sağladığı benzersiz kolaylıklar bu denli önemlidir? OBO Bettermann’ın Quick Pipe ürünleri kullanıcılarına ne gibi kolaylıklar sağlıyor? Cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
07.04.2015 tarihli yazı 15190 kez okunmuştur.
Sahada çalışan yetkililer her zaman uygun koşullarda montaj yapamazlar. Zor şartlarda, yüksek yerlerde ve zamanla yarışarak montaj yapmak durumda kalabilirler. Bu gibi durumlarda quick pipe imdatlarına yetişen bir üründür.
 

IP 44 özelliğinde -25 +65 derecede arasında dayanımı olan ürün, kapaklı yapısı ile herhangi bir yardımcı kullanmadan kablo çekimine olanak sağlar. VDE onayı bulunan ve PolyVinylChloride (PVC) malzemeden üretilen quick pipe boru, alev iletmez özelliğine sahiptir. Ayrıca amaca yönelik olarak üretilen ek parçaları( T dirsek,90° dirsek v.b) iki parçadan oluşup, halojen free özelliğine sahiptir.
 
 
   Şekil 1: IP 44 özelliğinde -25 +65 derecede arasında dayanımı olan OBO Bettermann Quick Pipe, kapaklı yapısı ile herhangi bir yardımcı kullanmadan kablo çekimine olanak sağlar.


Sahada kullanımı sırasında, daha da önemlisi montaj sonrası arıza durumda veya yeni hat çekme işleminde borunun kapak kısmı kroşe boşluğuna gelecek şekilde döndürülerek borunun içine kolayca ulaşılabilir ve müdahale edilebilir.

Sıva üstü tesisatlarda kolay montaj imkanı sağlayan quick pipe;


► Zayıf akım hatlarının çekim işleri,
► Kamera sistemlerinin döşenmesi,
► Data hatları uygulamaları

vb. uygulamalarda büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

 


   Şekil 2: OBO Bettermann Quick Pipe, montaj uygulamalarında zayıf akım hatlarının çekim işlem işleri, kamera sistemlerinin döşenmesi, data hatları gibi uygulamalarda kullanılabilmektedir.


Uygulamacılardan gelen dönüşlere göre; tesisat montaj süresini yarı yarıya düşürdüğü, hazır tesisata tekrardan ulaşmak istediklerinde de bu zamanın çok kısaldığı bilgisine ulaşıyoruz. Quick pipe kullanımını tecrübe eden uygulayıcılar bir sonraki işlerinde de tercih edip, konu ile ilgili diğer uygulayıcıları da yönlendirmekteler.
 

Quick pipe, M16-20-25 ve M32 ebatlarında üretilmektedir. Montaj sırasında borunun kendisinin de hızlı bir şekilde döşenmesi düşünülerek, tüm ebatlardaki kroşeler birbirleri ile bağlantı sağlayacak şekilde üretilmiştir.

Bir defa kullanıldıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bir ürün olarak düşünülen hızlı borular, montaj uygulamalarında çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.


 
► VİDEO : OBO Bettermann Quick Pipe Tanıtım Videosu 

 




Kaynak: 

 


 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar