elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Petrol Sahası için 1021 MW’lık Güneş Santrali

Umman Batı Amal petrol sahası üzerindeki çalışmaları kolaylaştırmak için yoğunlaştırılmış güneş enerjisi gücü ile üretilmiş buhar kullanılıyor. GlassPoint Solar, Petroleum Development Umman (PDO) için 1.021 megawatt'lık (MW) bir güneş enerjisi tesisi olacak olan Miraah'ın ilk bloğunu tamamladı. Devamı haberimizde



A- A+
21.11.2017 tarihli yazı 10158 kez okunmuştur.
Batı Amal petrol sahasındaki Miraah projesi kapsamında, yoğunlaştırılmış güneş enerjisi santralini (CSP) toz fırtınaları ve kuvvetli rüzgar gibi zor koşullardan korumak için 36 bloktan oluşan ve solar ayna dizilerini barındıran sera benzeri yapılar kullanılacak. Üstlenici firma GlassPoint'e göre, "Sera koruması kurulması, otomatik yıkama sistemi kurulmasının yanında çok daha avantajlı" Güneş enerjisi tesisi büyük aynalar yardımı ile güneş ışığını odaklayıp petrol sahası için gerekli sıcak suyu sağlamakta. Santral kısa süre önce petrol sahası için ilk buharı üretmeye başladı- ve tamamlandığında her gün 6000 ton su buharı üretecek. Bu buhar, petrol yatağına enjekte edilerek petrolün ısınmasını ve yüzeye daha kolay pompalanmasını sağlıyor.


GlassPoint, sera biçiminde kapatılmış her bir sistemi ("blok") sıralı bir inşaat sürecini kullanarak Miraah'yı inşa ediyor. Sıralı yaklaşım, süreci hızlandırmakta ve inşaat tamamlanıncaya kadar tüm blokların inşa edilmesini beklemek yerine her blokun operasyonlara başlamasınaı sağlamaktadır. Petrol çıkarılmasını kolaylaştıran buhar üretme tesislerinde genel olarak doğalgaz kullanılıyor.


 

Güneş enerjisi teknolojisini petrol üretimi ile birleştirmek fikri alışıldık olmayan, hatta çelişkili görünse de, Miraah projesinin şu anda buhar üretmek için kullanılan doğal gaz miktarının azaltacağına, 36 blokluk Miraah güneş enerjisi tesisi tamamlandığı zaman ise şirketin 5,6 trilyon İngiliz termal doğal gaz birimi(BTU) tasarruf sağlayacağı hesaplanıyor. Bu da 63.000 arabanın yollardan çekilmesi ile aynı derecede tasarruf anlamına geliyor.

Kaynak:

interestingengineering.com
pdo.co.om

Alperen Kara Alperen Kara Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.