elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Panda Şeklinde Güneş Enerjisi Santrali Çin’de Açıldı

Yenilenebilir enerjinin öneminin arttığı şu günlerde Çin’de panda şeklinde güneş enerji santrali kuruldu. Geçtiğimiz günlerde açılan enerji santralinin 50MW kapasitede ve 8.000 evin enerji ihtiyacını karşılayabiliyor.



A- A+
11.07.2017 tarihli yazı 6797 kez okunmuştur.
Kuzey Çin’in Shanxi şehrinde kurulan bu sevimli güneş enerji santralinde iki çeşit güneş paneli mevcuttur. Beyaz ince fotovoltaik (PV) hücreler panda vücudunun çoğu bölümünde kullanılmakta, siyah monokristal silikon PV hücreler ise kol, bacak ve göz kısımlarında kullanılmaktadır. Aynı firmanın panda şeklindeki bir başka güneş enerji santralinin kurulumu tamamlandıktan sonra bu iki santralin elektrik üretimi 100MW olacak ve 25 yılda 3.2 milyar kWh enerji üreteceklerdir.
 

BM Tarafından Finanse Ediliyor

Proje, Çin’in gelecek kuşaklara yenilenebilir enerjiyi teşvik etmesi için BM kalkınma programı tarafından finanse edilmektedir. Geliştirilen bu santral çocukların güneş enerji santrallerinin nasıl çalıştığını öğrenmesi açısından büyük rol oynamaktadır. BM ve projenin kurucusu şirketin bir diğer amacı 13-17 yaş arasındaki gençlerin yenilenebilir enerjiyi öğrenmeleri için bir yaz kampı kurmaktır. Şirketin CEO’su Li Yuan “ Santralin panda şeklinde tasarlanması, gençlere ilham verebilir ve onları güneş enerjisi uygulamaları için teşvik edebilir” dedi.
 


►İlginizi Çekebilir: Yenilenebilir Enerji Raporu | 2016

Panda yeşil enerji şirketi, sadece bu projeyle sınırlı kalmayacaklarını, ülkenin diğer yerlerinde yerel bitki, koala, gergedan şeklinde de güneş enerji tesisi kuracaklarını açıkladılar.
 

5 yılda 100 Panda Kurulacak

Şirket önümüzdeki 5 yıl içerisinde 100’ün üzerinde ikonik hayvan şeklinde güneş enerji santrali kurmayı hedefliyor. Li: "Panda enerji santralleri sadece enerji üretimi için kullanılmayacak. Gelecekte santral turistlerin uğrak noktaları olacak. Bu gibi projeler ülkenin birçok yerinde kurulacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.



Çin bu gibi projeleri ülkenin her yanında görmek için çalışmalarına devam etmektedir. Hayata geçen bu proje sayesinde tüm bölgeye 7 gün boyunca yenilebilir enerji verdiler. Çin, Paris anlaşmasının bir parçası olarak belirledikleri yenilenebilir enerji hedeflerinden bazılarını karşılama yolunda iyi durumdalar. Ülke, fosil olmayan yakıtların kullanımını %20 seviyelerine çıkarmayı hedeflemektedir. Çin, Trump’ın Paris Antlaşması'ndan çekilmesinden sonra yenilenebilir enerji alanında aktif rol oynamak ve uluslararası statüsünü yükseltmek istiyor. Dış işleri bakanlığı sözcüsü Hua Chunying “Çin, iklim değişikliği konusundaki küresel yönetimin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması için çok taraflı süreçte aktif rol oynamaya kararlı kalacağı” konusunda görüş bildirdi.


Kaynak:


TheGuardian
InterestingEngineering

Yazar: Samet Özgül

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.