elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Pamukkale Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Pamukkale Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
09.07.2015 tarihli yazı 10296 kez okunmuştur.
Pamukkale Üniversitesi, 1992 yılında Ege bölgemizin güneydoğusunda yer alan Denizli şehrinde kurulmuştur. Üniversite 1992 yılına kadar İzmir’de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışmalarına devam etmiştir. Çalışmalar, Denizli Mühendislik Fakültesi, Eğitim Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Denizli Tıp Fakültesinde gerçekleştirilmiştir. Zaman içerisinde birçok fakültesiyle büyüyen üniversitede 10 Kasım 1992 de Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, 3 Temmuz 1992 de Fen Edebiyat Fakültesi yine aynı senede Tıp fakültesi kurulmuştur. Daha yakın tarihlere geldiğimizde ise 2007 senesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2012 senesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurularak gelişimine devam etmiştir. Toplam 15 fakülteye sahip olan Pamukkale Üniversitesi sadece bulundurduğu fakültelerle değil 18 Meslek Yüksekokulu ile birlikte eğitimde önemli rol oynamaktadır.
 


Ayrıca üniversite 5 Enstitüye sahiptir. Fakültelerin hedefleri ise güçlü akademik kadroları sayesinde ulusal ve uluslararası ortamlarda ülkemizin çağdaş ve uygarlık seviyesi üzerine çıkmasını sağlayacak bireyler yetiştirmek olarak göz önüne çıkmaktadır.
 

 
 

 

Kampüsler


Pamukkale Üniversitesinin ana kampüsü Denizli’nin merkezinde bulunan Kınıklı Kampüsüdür. Fakülteler, enstitüler, bazı yüksekokullar ile meslek yüksekokulları, sosyal ve spor tesisleri ile idari birimler bu kampüste yer almaktadır. Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çamlık Kampüsünde bulunurken Turizm Fakültesi ve Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Üçler Kampüsünde bulunmaktadır. Şehir merkezindeki kampüslerin dışında Acıpayam, Bekilli, Buldan, Çal, Çivril, Honaz, Kale ve Tavas ilçelerinde meslek yüksekokulları bulunmaktadır. Daha ayrıntılı olarak buradan inceleyebilirsiniz. 
 

 
 

 
 
Denizli’ de bulunan Pamukkale Üniversitesine ulaşım olarak ise şu linkten yararlanabilirsiniz. Ayrıca konaklama için ise buradan ulaşabilirsiniz. 
 


Eğitim


Eğitim dili Türkçe olan üniversitede seçmeli dersler sayesinde birçok dil hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca isteğe bağlı hazırlık eğitimi ile İngilizcenizi üst seviyelere çıkarabilme imkanı vardır. Çok iyi seviyede olan Pamukkale Üniversitesi kütüphanesi, 3 Temmuz 1992 yılında rektörlük binası içerisinde 131 m²’lik alanda tek personel ve yaklaşık 4000 kitapla hizmete başlamış aynı yıl içinde Eğitim Fakültesi koleksiyonu ve 1 personel kütüphaneye dahil olmuştur. 2007 yılına gelindiğinde ise Rektörlük binasında yer alan 1279 m² lik şu anki yerine taşınmış, online veri tabanları alımı yapılmış, Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi kütüphane kaynakları merkeze devredilmiş ve devredilen koleksiyonların teknik hizmetleri hızla tamamlanarak okuyucu hizmetine sunulmuştur.
 


 

 
 
Bilgi çağında olduğumuz için bilgiye hızlı, güvenilir ve etkili olarak ulaşmanın önemli olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı kütüphanede 25 personel, 75.000 basılı kitap, 300 süreli yayın, 2100 lisans üstü tez ve 87 veritabanı ile öğrencilere hizmet vermektedir.
 


 

 
 
 

Ayrıca Pamukkale Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemine ulaşarak bölümleri daha iyi inceleyebilirsiniz.

Pamukkale Üniversitesinde Hazırlık eğitimini güçlü akademik kadrosuyla devam ederken, öğrencilerine toplam 4 kurdan oluşan hazırlık eğitimi imkanı sunuyor. Advanced seviyesinin de dahil olduğu kurların sonunda yapılan muafiyet sınavında 100 üzerinden 70 alınma koşulu ile lisans eğitimine geçiş imkanı vardır. Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Pamukkale Üniversitesi ayrıca öğrencilerine çift anadal ve yan dal imkanı sunarak başarılı öğrencilerin çift diplomayla mezun olmasına imkan tanımaktadır.
 


 

Yurt Olanakları 

 
Üniversitenin merkez kampüsü olan Kınıklı yerleşkesinde KYK ya bağlı 4150 kapasiteli yurt vardır. Yurtta; çalışma salonları, kütüphane, oyun ve TV salonu, özel çamaşır yıkama ve ütü bölümü, kantin ve cafeler, kuaför ve çok amaçlı kapalı spor salonu, futbol sahası ve atletizm pisti bulunmaktadır. Bu yurtlar devlete ait yurtlar olup aylık ücreti 70 Avro civarındadır. Bu yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler ise Denizli İlinde yerleşkeye yakın özel yurtları ve apart daireleri seçebilirler. Yurtlar ve apartlar tamamıyla mobilyalı olup aylık ücreti 100 Avro ile 250 avro arasındadır. Çamlık  yerleşkesinde ise özel yurtlar ve apart daireler bulunmaktadır. Acıpayam yerleşkesinde Acıpayam Belediye Başkanlığı tarafından işletilmekte olan 100 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.
 


 
Bekili yerleşkesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından işletilmekte olan 214 öğrenci kapasiteli (114 kız ve 100 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Buldan yerleşkesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından işletilmekte olan 300 öğrenci kapasiteli (150 kız ve 150 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler.  Barınma bedeli 70 ila 150 avro arasında değişmekte olup, bu bedele sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir. Çal yerleşkesinde Çal Belediye Başkanlığı tarafından işletilmekte olan 100 öğrenci kapasiteli (50 kız ve 50 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Çivril yerleşkesinde özel yurt ve evlerde barınma imkanı vardır. Honaz yerleşkesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu  tarafından işletilmekte olan 100 öğrenci kapasiteli (50 kız ve 50 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Kale yerleşkesinde ise belediye tarafından işletilen öğrenci yurtları bulunmaktadır. Son olarak Tavas yerleşkesinde belediye tarafından işletilen 210 öğrenci kapasiteli yurt bulunmaktadır.
 


 
 

Yurt Dışı Olanakları

 
Erasmus olarak birçok üniversiteyle anlaşmalı olan Pamukkale Üniversitesi, öğrenciler ilk olarak 2004 senesinde EU  üyesi ülkeler ile yapılan ikili anlaşmalar ile Erasmus öğrenci hareketliliği programı ile öğrenci gönderme ve kabul etmeye başlamıştır. Şu anda 200 den fazla ikili anlaşma ile, 54 değişik alanda öğrenci ve öğretim elemanlarına eğitim alma ve ders verme olanakları sunmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Japonya, Güney Kore, Tayland, Pakistan, İtalya, Romanya, Almanya, Polonya, Beyaz Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Arnavutluk ve Gürcistan üniversiteleri ile genel protokol imzalamıştır. Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki resme tıklayınız.
 

 

Sosyal Olanaklar

 
Türkiyenin en büyük spor merkezine sahip olan üniversitede spor dallarından yüzme, tenis, squash, karete, tırmanma, okçuluk gibi kursları öğrencilerine sunarak spor konusunda ihtiyaçları fazlasıyla karşılamaktadır. Spor merkezi hakkında daha fazla bilgi için resme tıklayınız.
 


 


Ayrıca üniversitede birçok öğrenci kulübü vardır. Öğrenciler bu kulüpler içerisinde kendilerini geliştirebilir ve sosyalleşebilirler. Bu konuda gelişmiş olan Pamukkale Üniversitesi öğrenci kulüpleri hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız
 

Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz


Pamukkale Üniversitesi Tanıtım Filmi

 

 


Kaynak:
►Pamukkale Üniversitesi

Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.