elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

NASA Robot Kol İçin Projelerinizi Bekliyor

NASA'dan daha iyi bir robot kol inşa edebileceğinize mi inanıyorsunuz? Şimdi bunu kanıtlamak için bir şansınız var. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
27.01.2016 tarihli yazı 5800 kez okunmuştur.

İlk Aşamada 30 Tasarım Seçilecek


Uzun yıllardır dünyanın sayılı bilim insanlarıyla keşifler yapan NASA zaman zamanda uzayla ilgili çalışmalarında herkesin fikrine başvuruyor ve bunun için çeşitli yarışmalar düzenliyor. Şimdi de uzayda kullanacağı robotlar için halka açık bir yarışma düzenliyor ve bizden bir robot kolu tasarlamamızı istiyor.
 



Yarışma 17.000.000 kullanıcısı bulunan freelancer.com üzerinde gerçekleştirilmekte ve ilk aşamada 30 tasarımın seçilmesi planlanmakta ve yaklaşık 1500 başvurunun yapılması beklenmektedir.

► İlginizi Çekebilir: NASA'ya Personel Alımı Dikkat Soruları

NASA Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün


NASA'da 18,000 civarında insan çalışmakta. Sayı oldukça fazla gibi görünüyor. Ancak bu sayı dünya nüfusunun sadece %0.0002'si. Yani daha birçok yeni parlak fikir NASA'ya sunulabilir. CV'nizi NASA'ya iletmek için bu şansı değerlendirmelisiniz.



NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek bu robotun (Astrobee) çok fonksiyonlu kolu yerçekimsiz ortamda mükemmel çalışmalı ve kendisine verilen bütün görevli başarılı bir şekilde yerine getirmeli. Bu yarışma sonucunda seçilecek olan robot kolu tasarımı, 2017 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek.


Kaynak:

engadget
alphr
freelancer



Yazar: Anıl Gül
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.