elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Microsoft Türkiye geleceğin patronlarını teknoloji kampına soktu

Microsoft'un aile şirketlerine yönelik olarak düzenlediği İş Akademisi 2.0 etkinliğinde 40 şirketin gelecekteki yöneticileri teknolojiyi kullanarak daha başarılı, kurumsal ve etkin olabilmelerini sağlamanın yollarını inceleme fırsatı buldu.



A- A+
21.09.2011 tarihli yazı 7797 kez okunmuştur.

Microsoft Türkiye'nin 16 – 18 Eylül 2011 tarihleri arasında Bodrum Rixos Otel'de düzenlediği İş Akademisi 2.0 teknoloji eğitim kampına 40 şirketten geleceğin yöneticisi olmaya aday 50 kişi katıldı.



Türkiye'deki yerli şirketlerin önemli bir kısmını oluşturan aile şirketlerinin, teknolojiyi kullanarak daha başarılı, kurumsal ve etkin olabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, geleceğin patronları şirketlerinin yönetiminde kullanabilecekleri teknolojiler konusunda Microsoft ürün ve çözüm uzmanları tarafından bilgilendirildiler.



Kendi sektöründe teknoloji kullanarak ön plana çıkmış kuruluşların yöneticilerinin deneyimlerini de paylaştığı etkinlikte genç patronlar yönetecekleri şirketlerde karşılaşabilecekleri olası sorunlara da bilişiminin gücüyle çözümler aradılar.



'Aile şirketlerinin sürdürülebilmesi teknolojinin özümsenmesini gerektirir'



Microsoft İş Akademisi 2.0 Kampı'nda genç yönetici adayları ile deneyimlerini paylaşan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak bu etkinlikte konuşmacı olarak yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Aile şirketlerinin sürdürülebilirliklerini koruması ve hatta daha da büyüyerek sonraki kuşaklara geçişi sağlaması yolunda teknolojinin kullanımı büyük bir önem taşımaktadır. Teknolojiyi etkin bir araç olarak kullanan aile şirketleri geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir' diye konuştu.



Microsoft Türkiye'nin düzenlediği bu etkinlik ile aslında teknoloji ile kurumlarımızın rekabet gücünü nasıl artırabileceğine dikkat çektiğini ifade eden Arena Bilgisayar Kurucu Ortağı İzi Kohen ise 'Türkiye'de kurumlarımız dünya pazarında söz sahibi olabilmeleri için teknolojinin getirdiklerinden sonuna kadar yararlanmalılar. Microsoft Türkiye'nin düzenlediği bu kamp gelecekte Türkiye ekonomisine yön verecek şirketlerimizin genç yönetici adaylarına bilişimle nasıl fark yaratabileceklerinin püf noktalarını öğrenebilmeleri için büyük bir fırsat sundu' dedi.





Türkiye'deki şirketlerin yüzde 95′i aile şirketi



Türkiye'deki şirketlerin yüzde 95'ini aile şirketlerinin oluşturduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Kurumsal İşletme, KOBİ ve İş Ortakları Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, 'İş Akademisi 2.0 programı ile genç nesillerin gelecekte yönetecekleri şirketleri ileri kuşaklara taşıyabilmeleri için bilişim gücünden nasıl faydalanmaları gerektiğini ve yeni teknolojileri kullanarak rekabet güçlerini nasıl artırabileceklerini gösterebilmeyi hedefledik. Gerçekleştirdiğimiz bu kamp kapsamında genç yöneticiler, aile şirketlerinin yönetiminde kullanabilecekleri teknolojiler ile ilgili bilgiler alırken, şirketlerinde karşılaşabilecekleri olası sorunları bilişiminin gücüyle çözmeye çalıştılar. Microsoft Türkiye olarak ülkemizdeki yerli şirketlerin önemli bir kısmını oluşturan aile şirketlerimizin bilişimin gücü ile yeni ve önde olabilmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuştu.



Microsoft Türkiye'nin düzenlediği 3 gün boyunca süren etkinliğin ilk gününde Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak ve Arena Bilgisayar Kurucu Ortağı İzi Kohen genç yöneticilerle tecrübelerini paylaştı. Teknoloji ile şirketlerde çalışan verimliliğini artırma, iş zekası ile etkin yönetim, iş kritik uygulamalar ile hizmetlerde süreklilik ve kalite, şirket kontrolü yönetimi için kurumsal kaynak planlaması, şirketlerde sosyal medyanın etkin kullanımı ve geleceğin teknoloji deneyimleri gibi konuların ele alındığı ikinci günün ardından genç yönetici adayları son günde ise kendi şirketlerinde yaşadıkları sorunlara teknolojinin yardımıyla çözüm aradılar.



Kaynak: btnet.com.tr


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.