elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Matlab’ı Pratik Kullanmanızı Sağlayacak 8 Kısayol

Matlab kısayolları kullanımı konusunda ne kadar iyisiniz? Kısayollar, düzenli olarak kullandığınız işlevleri hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlıyor. Bu yazımızda sizlere pratiklik kazandıracak 8 Matlab kısayolunu derledik.



A- A+
20.10.2017 tarihli yazı 23360 kez okunmuştur.

1) Açıklama Yapma:

Açıklamalar, herhangi bir kodun vazgeçilmez bir parçasıdır. Eğer doğru planlandıysa, gelecekte programcı için gerçekten iyi bir yardımcı rehber olurlar. Daha sonra kodu düzenlerken veya değiştirirken referansları kolaylaştırmak için mümkün olduğunca çok yorum eklemek iyi bir uygulamadır.

Windows: Ctrl + R/Ctrl + T
Mac: ⌘ + / and ⌘ + T

 

2) Otomatik Girinti:

Doğru girintileme, herhangi bir programlama alanındaki en önemli özelliklerden biridir. Çoğu programcı, girintileme söz konusu olduğunda biraz zayıf kalır. Kötü kod girintileme denetimi, pek çok projeyi kontrol etmek zorunda bırakır ve zaman kaybına neden olur.

Windows: Ctrl + I
Mac: ⌘ + I

 

3) İptal et:

İptal etme, kodu test ederken oldukça kritik bir kısayoldur. Özellikle büyük projelerde bilgisayarın devasa kod satırını okumayı bitirmesini beklemektense aşağıdaki kısayolları kullanabilirsiniz.

Windows: Ctrl + C
Mac: ⌘ + C



► İlginizi Çekebilir: Karekod Nedir?
 

4) Kodu Çalıştır:

Yazdıklarınızı test etmek ve temel olarak amacına göre çalışıp çalışmadığından emin olmak için gerekli kodu koşturma oldukça faydalı bir yöntemdir. Bunu isteğinize göre tüm kod satırı veya kod satırının sadece bir bölümü için yapabilirsiniz.

Windows: Tümü için F5, bir parçası için F9
Mac: ⌘ + işlev tuşu, bir parçası için F9

 

5) Anahtarı Değiştir:

Matlab’ın grafiksel kullanıcı ara yüzünde birden fazla bölme kullanmak çalışmanızın son halini daha kolay okunur hale getirmektedir. Bölmeler arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmak için aşağıdaki kısayolları kullanabilirsiniz.

Windows: Ctrl + tab
Mac: Ctrl + 1, 2, 3 vb.


 

6) İmlecin Bulunduğu Yere Atla:

Kodlarla dolu bir ekranla, özellikle kodlamaya dalmışsanız, imlecin bulunduğu yeri "bulmak" zor olabilir. Bunun için Mouse ile bir yere tıklayıp çalıştığınız yeri kaybetmenize veya gözünüzü yormanıza gerek yok.

Windows: ALT + sol ok tuşu veya sağ ok tuşu

 

7) Yeni Komut Dosyası:

Komut dosyaları en basit program dosyalarından biridir. Çünkü bunlar hiçbir giriş veya çıkış argümanlarına sahip değildir. Matlab'de, düzenli olarak komut satırından veya komut dizisinden yapılan hesaplamalar gibi komutları otomatikleştirmek oldukça yararlıdır.

Windows: Ctrl + N
Mac: ⌘ + N


8) Vazgeçme:

Bu kullanışlı kısayol, ne olursa olsun mevcut işlemi iptal etmenizi sağlar. Örneğin, düzenle menüsünü seçerseniz, açıkça menü öğeleri görüntülenir.

Windows: Esc
Mac: Esc


Kaynak:


interestingengineering

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar