elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Makinalara ve Otomasyon Sistemlerine Güvenli Erişim Phoenix Contact

Endüstriyel uygulamalarda; güvenlik önem verilmesi gereken bir konudur. Firmalar, makinalara ve otomasyon sistemlerine güvenli bir şekilde erişebilmeyi isterler. Phoenix Contact'ın da buna dair güvenlik çözümlerinden biri olan FL mGuard serisi ile makina ve otomasyon sistemlerine daha güvenli erişimi mümkün hale geldi. Detaylar yazımızın devamında...



A- A+
24.04.2017 tarihli yazı 11565 kez okunmuştur.
Tüm Servis Bağlantıları Üzerinde mGuard ile Denetim

Şirketler, sistemleri güvenli çalışmadıkları sürece tam bir başarı elde edemezler. Sistem arızaları, sabotajlar, siber saldırılar veya veri kayıpları bu anlamda şirketleri ciddi kayıplara uğratabilir.


mGuard serisi ile Phoenix Contact, Endüstriyel sistemleri koruyan güvenlik ekipmanlarını sunar ve bu şekilde servis ekipleri de uzaktan cihaz bakımını gerçekleştirebilirler.
 
Phoenix Contact tarafından sunulan FL mGuard ürün serisindeki güvenlik araçları endüstriyel uygulamalar için üretilmiştir ve ayrı ayrı üretim hücrelerini koruyabilirler. Dahası servis iletişim bölgeleri oluşturmaya olanak verirler.


Sisteminiz için kalkan: "entegre güvenlik duvarlı ve VPN bağlantılı router'lar"

mGuard güvenlik ekipmanları; üretim hücreleri ya da makineler için dağıtılmış korumaya ve güvenli uzaktan bakıma uygun ekipmanlardır. Birbirinden farklı, geniş yelpazelerdeki tasarım seçenekleri sayesinde farklı uygulamalara, güvenli çözümler sunar.

ICS güvenliğine göre sistematik olarak düzenlendikleri için bu cihazlar tarif edilen görevleri yerine getirmek için gereken fonksiyonları sağlar. Servis iletişim ağı ideal olarak üretim iletişim ağı düzeyinde konumlandırılır. Her iki ağ da güvenlik araçları yardımıyla birbirinden ayrılır ve izole tutulur.
 


 
FL mGuard ürünleri aynı zamanda üretim hücrelerinin bağımsız ağları olarak da rol üstlenir . Bu ağlar VPN bağlantılarıyla servis iletişim ağına şeffaf bir biçimde entegre edilir. VPN'i baz alan ilgili servis bağlantıları üretim hücrelerinin üzerine kurulabilir ve onlardan ayrılabilir. Entegre dijital G/Ç'larla güvenlik araçlarını kumanda eden bir anahtar bu amaçla kullanılabilir.
 

MGuard Serilerinin Ortak Özellikleri


VPN haberleşme sayesinde en üst seviyede güvenlik sağlanır
Endüstriyel uygulamalara uyarlanmış güvenlik fonksiyonları sayesinde maksimum güvenlik seviyesine ulaşılır.
► Web arayüzü ve SD kartta optimum komfigürasyon hafızası sayesinde de kolay ve hızlı konfigürasyon sağlanır.
► Endüstriyel ortamlar için optimize edilmiş tasarım sayesinde bir çok uygulamada kullanım imkânına ulaşılır.
 
Akıllı Konsept
 
Phoenix Contact; güvenli uzaktan bakım konsepti kamu şebekesi kullanarak, her yerden erişimi sağlamıştır. Her yerden erişimin sağlanmasının dışında, daha az cihazın kullanımını sağlamıştır.



Yönlendirme ve güvenlik duvarı tek bir cihazda olduğu için daha az sayıda cihaza ihtiyaç duyulmasını sağlamıştır. Operatör ağı, yetkisiz kişilere karşı korunmaktadır ve ürünü kullananların kendisi uzaktan bakımı etkinleştirebilmektedir. Makineler operatör ağından, operatör ağı makinelerden korunur. Cihazı kullananların bizzat kendisi uzaktan erişimi etkinleştirebilmektedir.
 

mGuard Ürün Gamı


mGuard ürünleri endüstriyel ağınız için uyarlanmış güvenlik çözümü sağlar. Sağlam ve endüstriyel güvenlik ekipmanları güvenlik duvarı, yönlendirme ve VP işlevleri sunarak zararlı siber saldırılara ve hatalı operasyonlara karşı koruma sağlar. Ayrıca kamusal şebekeler üzerinden güvenli uzaktan erişim sağlarlar.



İhtiyaçlara bağlı olarak Phoenix Contact ağ güvenliği için çok sayıda donanım ve yazılım ürünleri sunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

► DIN ray cihazları ve PCI kartları 
► mGuard saha cihazları için uzak istasyon olarak taşınabilir donanım
► Masaüstü cihazları ve 19" cihazlar 
► Lisans seçenekleri 
► Merkezi yönetim yazılımı

FL mGuard router ile Uzaktan Bakım

Phoenix Contact’ın kapsamlı uzaktan bakım konseptine uygun otomasyon çözümü FL mGuard serisidir. Makinelere uzaktan bakım yapılırken güvenlik birinci sırada yer almalıdır. Çalışan kişinin ve cihazın güvenliği sağlanmalıdır. Örneğin bir anahtar siviç ile VPN tunnel etkinleştirilmelidir. FL MGUARD router’ları ağ bölümlerini, üretim hücrelerini ve bireysel otomasyon komponentlerini korur.
 


Alternatif Bir Çözüm


ICS güvenliğine göre sistematik olarak düzenlendikleri için bu cihazlar tam da burada tarif edilen görevleri yerine getirmek için gereken fonksiyonları sağlar. Servis iletişim ağı ideal olarak üretim iletişim ağı düzeyinde konumlandırılır. Her iki ağ da güvenlik araçları yardımıyla birbirinden ayrılır ve izole tutulur.
 

 
FL mGuard ürünleri aynı zamanda üretim hücrelerinin bağımsız ağları olarak da rol üstlenir . Bu ağlar VPN bağlantılarıyla servis iletişim ağına şeffaf bir biçimde entegre edilir. VPN'i baz alan ilgili servis bağlantıları üretim hücrelerinin üzerine kurulabilir ve onlardan ayrılabilir. Entegre dijital G/Ç'larla güvenlik araçlarını kumanda eden bir anahtar bu amaçla kullanılabilir.
 


Dağıtılmış Koruma için İdeal

FL MGUARD modülleri ağ komponentleridir ve router, güvenlik duvarı ve VPN cihazının fonksiyonlarını kombine eder. Bu noktada amaç: maksimum güvenlik sistemi ve sistem sürekliliğini sağlamaktır. Makinelerle güvenli haberleşmeyi sağlayan mGuard serisi ile dağılmış sistemler, bir merkezden takip edilebilmektedir.

mGuard serisi ile ilgili detaylar için tıklayınız.

 


Kaynak:

 https://www.phoenixcontact.com/online/portal/tr?1dmy&urile=wcm:path:/trtr/web/home

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar