elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kesilebilen Kablosuz Şarj Cihazı Geliştirildi

Tokyo Üniversitesi’nden araştırmacılar, elektronik cihazları kablosuz olarak şarj etmek için yeni bir sistem geliştirdiler. Aygıtları kablosuz olarak şarj eden ve farklı şekillere ve nesnelere uyacak şekilde makasla kesilebilen, esnek bir güç aktarma tabakası geliştirdiler. Detaylar haberimizde.



A- A+
12.01.2019 tarihli yazı 2519 kez okunmuştur.
Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Ryo Takahashi: "Gerçekten kablosuz bir dünyada yaşamak istiyorum. Karışık kablolar olmadan evler ve ofisler hayal edin ve robotik gibi yeni ortaya çıkan alanlar için ne kadar faydalı olabileceğini düşünün." diyor.

Takahashi, robotik incelemelere öncülük eden, robotlar veya akıllı telefonlar gibi cihazlara basit ve kolay şekilde güç sağlama konularında araştırma yapan bir yüksek lisans öğrencisi. Bu yol, onu ilk kesilebilir kablosuz güç aktarımı konusunda araştırma yapmaya yönlendirdi. Bir şeyi icat etmek garip gelebilir, ancak fikir, kullanıcılara, cihazları şarj etmek istedikleri yüzeye uyacak şekilde parçalara ayırarak şekillendirmelerini sağlar.

Takahashi, “Sayfayı eğlenceli veya ilginç şekillerde kesmekten daha fazlasını yapabilirsiniz. Levha ince ve esnektir, böylece çantalar ve giysiler gibi kavisli yüzeyler etrafında kalıplayabilirsiniz. Amacımız, herkesin çeşitli yüzeyleri kablosuz şarj alanlarına dönüştürebilmesidir.” diyor.

 

Bu yeni özelliklere izin veren akıllı tasarım aynı zamanda bu fikri, mevcut temassız güç şarj cihazlarından ayıran şeydir. Her iki sistemde, cihaza karşılık gelen bobinlerde bir akım oluşturmak için şarj cihazında iletken bobinler kullanır. Ancak kesilebilir tabaka sadece çok daha ince değil aynı zamanda bobinlerin tasarlanma şekli sayesinde daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu bobinler, tabaka şekillendirildikten sonra bozulmadan kalmaları kaydıyla, bir cihazı şarj edebilecekleri şekilde kablolanmıştır.

Araştırmacılar, çalışmalarının kesilebilir elektronikler üzerine yapılan araştırmalardan esinlendiğini belirtiyor. Çeşitli şekiller oluşturulabilir ve yeniden birleştirilebilir. Kablolama teknolojisi kesilebilir, sensör plakalarında kilit faktördür, çünkü keserek özel kişiselleştirme sağlar.

Takahashi, "Şu anda 400 milimetre kare (15,75 inç) bir akıllı telefon için yaklaşık 2 ile 5 watt güç sağlıyor. Ancak sanırım bunu onlarca watt'a çıkarabiliriz veya küçük bir bilgisayar için yeterli olacak şekilde güç değerini ayarlayabiliriz. Birkaç yıl içinde, bu levhayı mobilya, oyuncaklar, çantalar ve kıyafetler üzerine yerleştirmeyi çok isterim. Umarım bu teknolojiyi daha görünmez hale getirir."


Yazar: Pelda Gezer



Kaynak:

►sciencedaily.com
PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.