elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnsanlar İnanılmaz Bir Neden İçin Bacaklarını Doktorlara Kırdırıyor

Estetik cerrahideki yeni trendin ne olduğunu biliyor muydunuz? İnanın ya da inanmayın estetik cerrahide gittikçe büyüyen bu trend uzuv uzatma operasyonları. İşlem oldukça pahalı olsa da hastaların bacakları 5-7 cm arasında uzatılabiliyor.



A- A+
22.02.2015 tarihli yazı 8353 kez okunmuştur.
Estetik cerrahide her geçen gün büyüyen bir trend haline gelen uzuv uzatma operasyonlarının tercih edilmesinin bir çok nedeni var. İşlem oldukça pahalı olsa da hastaların bacakları 5-7 cm arasında  uzatılabiliyor. Bu operasyon cücelikten muzdarip insanlar için ya da düzensiz bacakları olan çocuklar için son çare olarak kullanılıyor. Ancak  günümüzde çoğu insan estetik nedenlerle bu operasyonu tercih ediyor. Operasyon bacaktaki kaval kemeğinin ortandan ikiye kırılıp, daha sonra bir fiksatör yardımıyla düzeltilmesiyle devam ediyor. Ülkemizde de ilizarov yöntemi olarak geçen bu yöntem kemiklerin ince teller ve çemberlerle tespit edildiği, menteşeler ve çubuklar (rodlar) yardımı ile kemik parçalarına kontrollü hareket verebilen bir sistem yardımıyla sağlanıyor.



İşlem bir doktorun hastanın kaval kemiklerini kırmasıyla başlıyor ve daha sonra kırık kemiklerin içine teleskopik çubuklar yerleştiriliyor. Kemik zamanla iyileşirken, çubuk kemikleri dışarıdan yavaş yavaş çekiyor. Çekme işlemi günde yaklaşık 1 mm olarak hesaplanıyor. Kemik bir kere geriliyor ve sonrasında yeni sinirler, kemik, damar ve cilt; boşluğu doldurmak için büyüyor. Toplam boy uzunluğuna 5-7 cm eklenirken süreç yaklaşık 3 ay sürüyor. Hastanın ameliyattan tamamen iyileşmiş olarak çıkabilmesi için bir kaç ay fizyoterapi tedavisi görmesi gerekiyor.



Florida'da bir ortopedik cerrah olan Dr. Dror Paley 2012 yılından beri, 650 operasyon gerçekleştirdi. Hastalarının çoğunluğunu cücelik veya ciddi kazalardan meydana gelen sakatlıklardan dolayı ameliyat ettiğini söylüyor. Hastalarının bazılarında kısa boylu olmaktan kaynaklanan disfori olduğunu ve fizyoterapinin sonuçlarından mutlu olmadıklarını da aktarıyor. "Hastalarım boylarından şikayetçiydi. Aslında bıçakla tedavi olabileceğiniz bir kaç psikolojik-psikiyatrik bozukluklardan biri bu." şeklinde açıklıyor.



Ameliyat Amerika'da 85.000 Dolar veya daha fazla ücrete mal olabiliyor. Bir çok insan operasyonun Hindistan'da çok daha uygun olduğunu düşündüğü için Hindistan'a seyahat etmeyi tercih ediyor. Yeni Delhi'de çalışan ortopedi cerrahı Dr. Amar Sarin bu özel operasyon türü üzerine uzmanlaşmış bir doktor. "Başlangıçta hastalarımın çoğu Amerika, Avrupa ve Çin'dendi. Fakat son üç yıl içinde değişti bu durum. Hindistanlılar şimdi ameliyatların üçde ikilik kısmını oluşturuyor." Yeni Delhi'de çalışan diğer ortopedi doktoru Dr. Manish Dhawan "Bu operasyonların estetik nedenlerle yapılması taraftarı değilim, çünkü kırık yerindeki osteoporoz ve ilavelerden dolayı enfeksiyon ve nörovasküler komplikasyonlar meydana gelebilir." diyerek operasyonun riskli olduğuna dikkat çekiyor.



Operasyon Çin'de oldukça popüler hale gelmiş durumda. Kong Jim-wen aslında herhangi bir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın olmasına rağmen daha uzun boylu olmak için 2003 yılında 8.000 Dolar civarında para harcadı. "Operasyon acı veriyor, fakat buna değecek bir işlem. Hayatta daha fazla fırsat, iyi bir iş ve eş bulmamda daha iyi bir şansım olacak." şeklinde durumunu açıklayan Kong Jim-wen'in operasyon ücretini ödeyen ailesi ise "Bu  kızımızın gelecek için bir yatırımı. Çünkü o kısa boyluydu ve özgüven eksikliği vardı. Ama bu durum artık değişecek." şeklinde değerlendirme yapıyor.


Kaynak:

►wonderfulengineering
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.