elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İlk Dijital Yan Aynalı Otomobil Geliştirildi!

Hızla artan nüfüs ve buna paralel şekilde artış gösteren araç sayısı trafikte her geçen gün yaşadığımız problemleri artırmakta. Bu yazımızda özellikle gece yolculuklarında şerit değiştirme ve park etme problemlerine çözüm olması için geliştirilen dijital yan aynaları inceleyeceğiz.



A- A+
17.09.2018 tarihli yazı 6943 kez okunmuştur.
Lexus’un 2019 modeli, yan aynaları kameralarla değiştiren ilk otomobil olacak. Araba şimdilik Japonya'da satışa sunulacak. Yan kameralar Dijital Dış Aynalar olarak adlandırılmakta. Normal yan aynaların bulundukları konuma göre biraz daha yüksekte  bir çift kol içerirler. Ayrıca aracın ön bölümünde LED'ler ve arka bölümünde ise  küçük geniş açılı kameralar bulunmaktadır. Araç içerisinde, sürücüye doğru açılan ve dışarıdaki kameraların görüntüsünü gösteren küçük bir ekran bulunmakta. Sistem kör nokta uyarısı, nesne tanımlama gibi özelliklere de sahip.
 

Sürücü aracı geriye doğru kullandığında, kamera yakınlaştırma  ve çizgiler çizerek  sürücünün güvenli mesafeyi ayarlamasına yardımcı olur. Bu şekilde park etme problemlerinin çözümünde oldukça etkili olacaktır. Dijital aynanın kolları, normal bir ayna ile yaklaşık aynı boyuttadır. Bu sistemin dezavantajı şuan başlangıç aşamasında olduğundan araç içinde HD bir görüntü kalitesine sahip değil . Diğer taraftan klasik araç yan aynasına göre daha geniş bir görüş alanına sahiptir.
 

 
 
  ►İlginizi Çekebilir: Drone'ların Hava Trafik Kontrol Sistemi


İleri aşamalarda dijital yan aynaların kollarının boyutlarının küçülmesi, görüntü kalitesinin artırılması, entegrasyonun daha iyi versiyonla sunulması hedeflenmekte.

Kaynak:

►wonderfulengineering.com

 
Ali Can ÇABUKER Ali Can ÇABUKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.