elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Enerji Çözümü:
Huawei Fusion Home

Huawei, konut piyasasında yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak için çatıdaki güneş panellerini ev aletlerine bağlayacak olan "FusionHome Akıllı Enerji Çözümü" nü piyasaya sundu. İlk olarak kurulumuna Avustralya’da başlanacak olan sistem bakalım neleri hedefliyor.



A- A+
20.02.2018 tarihli yazı 11135 kez okunmuştur.
Huawei, ''Fusion Home Akıllı Enerji Çözümü''nü piyasaya sürerek ev enerji yönetimi sektörüne adım atmış olacak. Yeni ürünün ilk kurulumları başlangıçta Avustralya'da piyasaya sürülecek. Bu sistem, kullanıcılara güneş sistemlerini optimize etme şansı tanımaktadır.

Huawei, Fusion Home Akıllı Enerji Çözümü ile, yerli konutların güç üretmesini ve aynı zamanda konutlarda enerji depolanmasını sağlayacak bütüncül bir sistem oluşturmayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra sistem, güç tüketiminin kalitesini izleyecek. Böylece her evde yenilenebilir enerjiyi kullanma konusunda, kullanıcıya kolay ve anlaşılır bir deneyim sunmuş olacak. Sistemin temelini izleme-kontrol ve enerji yönetimi oluşturmaktadır.

 


►İlginizi Çekebilir: Akıllı Ev Enerji Yönetimi Otomasyonu
 

Huawei Fusion ile İzleme ve Kontrol

Sistem, yerli güneş panelleri ve akıllı izleme sistemlerinin, akıllı ev aletleri ile birleştirilmesini sağlayacak. Evin çatısındaki güneş enerjisi ile akıllı ev aletleri arasındaki iletişim 'Akıllı Enerji Merkezi' tarafından izlenecek. Böylece güç tüketimi optimize edilmiş olacak. Bu da bir evin içindeki güç akışlarının kontrol edilmesine imkan oluşturarak güneş enerjisinden faydalanma olanağını en üst düzeye çıkarır.

Huawei, tüketicilerin enerji depolama alanına yatırım yapma gereğinin bu sistem ile ortadan kalkacağını belirtti. Ancak kullanıcı, eğer pilleri güçlendirmek isterse, sistemde bir DC bağlantı depolama arayüzü de mevcuttur. Buna ek olarak, Huawei, Fusion Home’un invertör verimliliğini %98.6'ya kadar artırabileceğini de belirtti. 

 

Enerji Yönetim Sistemleri

Ev Enerji Yönetim Sistemleri, fotovoltaik panellerin potansiyelini en üst düzeye çıkarma yollarından biridir. Bu sistem, izleme ve kontrol için gereklidir. Evinizde mevcut ve yüklü durumda bulunan sistem türüne bağlı olarak Enerji Yönetim Sisteminiz, ne kadar enerjinin kullanılmakta ve üretilmekte olduğu hakkında bilgi verir. Kapsamlı bir sistem mevcut ise, hem güneşin tüketimi hem de pillerin tüketimi doğru bir şekilde izlenilebilir.

Kontrol açısından bakıldığında ise, Enerji Yönetim Sisteminiz, enerjinin evinizde akış şemasında en az bir faktörü kullanıcının kontrol edebilmesine izin vermelidir. Bu sayede evin içindeki mevcut gücün otomatik olarak kullanım verimliliği maksimum seviyeye getirilebilir.
 


►İlginizi Çekebilir: Enerji Yönetimi
 

Huawei'nin Smart PV ticaret konut çözümü genel müdürü Steven Zhoutao, Fusion Home Çözümü ile "akıllı enerji yönetimini hassaslaştırmayı" amaçladığını söyledi. Aynı zamanda, "Evinizin tüm aile için yeterli enerji ürettiğini düşünün; artan elektrik maliyetleri veya evdeki karbon ayak iziniz hakkında endişelenmeyin." diyerek bu sistemin sürdürülebilir bir kalkınma ve teknik gelişmeler için güçlü bir destek olduğunu da belirtti.

Son olarak, Fusion Home Akıllı Enerji Çözümü ile elektrik faturalarının azaltılabileceği ve yaşam tarzından ödün vermeden daha iyi bir çevre oluşmasına katkı sağlayabileceği de Huawei tarafından ifade edilenler arasındadır.



 



Kaynak:
►interestingengineering.com
►steemit.com
►gineersnow.com

 
Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.