elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Harley Davidson'un İlk Elektrikli Motosikleti:
LiveWire

Harley Davidson; ileri teknolojiye, yenilikçi tasarıma, karakteristik bir sese ve kişiselleştirme olanakları sunan üstün bir kaliteye sahip motosikletler üreten ve bu motosikletlerin satışını gerçekleştiren bir şirket olup Las Vegas’ta ilk elektrikli motosikleti olan LiveWire'ın detaylarını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
19.01.2019 tarihli yazı 6148 kez okunmuştur.
Harley Davidson uzun zamandır yüksek sesli ve patlayan motorların standart taşıyıcısı olmuştur, ancak Las Vegas'ın Tüketici Elektroniği Şovu’nda, motosiklet şirketi ilk saf elektrikli motosikletini sergiledi. ‘LiveWire’ olarak adlandırılan bu motosiklet, şirket için büyük bir değişimdir. Yetkililer elektrikli motosikletin perakende satışlarını artıracağını umuyorlar. Şirketin ABD perakende satışları, üçüncü çeyrekte % 13,3 düşüşle 36.200 seviyesine gerilerken, toplam uluslararası satışlar % 2,6 arttı.

Harley Davidson, LiveWire'ın 3.5 saniyede 0'dan 60 mil/saat'e çıkacağını söylüyor. (Zamanımız olmadı, ama simüle testimizde bu işareti hızlıca ölçtük.) Ve geleneksel Harley'lerin aksine, bu motosiklet sürücülerin debriyaj kullanmasını veya manuel vites değiştirmesini gerektirmiyor. Aynı zamanda daha düşük ağırlık merkezine ve ayarlanabilir süspansiyona sahip.

Harley Davidson'ın pazarlama müdürü Heather Malenshek: “Bu gerçekten kentsel ortamda yeni müşterilerle yeni bir segmente girmek için tasarlandı.” dedi ve ekledi “Yeni nesil binicileri getirmeye çalışıyoruz, çünkü bu binilmesi çok kolay bir motosiklet.”

LiveWire I, 69 mil/saatte zirveye çıktı, ancak üretim modeli 110 mil/saate ulaşacak. Ayrıca motosiklet, inanılmaz hızlanma sağlayan yüksek voltajlı bir aküye sahip ve bu yüzden şarj başına 110 mil menzile sahip olması bekleniyor. 

LiveWire, Harley Davidson'un ilk elektrikli motosikleti olacak, ama bu son olmayacak. Malenshek, CES'te zaten testte olduğunu ve daha sonraki bir tarihte üretime gireceğini söylediği elektrikli iki tekerlekli araç tanıttı. Buradaki fikir, tam donanımlı motosikletlerden scooterlara ve diğer araç türlerine kadar geniş bir elektrikli iki tekerlekli araç koleksiyonu oluşturmaktır.

 


►İlginizi Çekebilir: En Hafif Bisiklet Nasıl Tasarlanır?

Harley Davidson LiveWire için sipariş almaya başladı. LiveWire, şu an için sarı, turuncu ve siyah olmak üzere üç renkte mevcut. Ağustos ayında ABD bayilerine ulaşacak ve 29.799 $’dan başlayan fiyatlarla (ki bu, özellikle 7.500-8.000 $'dan başlayan elektrikli olmayan modellerden daha yüksek) satışa sunulacak.

Şirket LiveWire ve elektrikli araçları “Harley Davidson'un geleceği” olarak adlandırdı.

LiveWire, piyasaya özel herhangi bir DC hızlı şarj istasyonu kullanılarak herhangi bir uyumlu şarj istasyonunda şarj edilebilir ( Kuzey Amerika: CCS Combo 1 / J1772, Batı Avrupa: CCS Combo 2 ).

Harley Davidson Başkanı ve CEO'su Matt Levatich, “Hareketliliğin evriminde tarihi bir kavşaktayız ve Harley Davidson ön planda” dedi ve ekledi “Bedeni ve ruhu harekete geçiren yenilik her zaman markamızın kalbi olmuştur ve tarihimizdeki bu  bölüm, her yaştan ve her kesimden varolan ve kalkınan biniciler için ürünler ve fırsatlar yaratmaktadır.”

Elektrik, şirketin geleceği olabilir, ancak bunu ikonik kılan motosikletlerle ortadan kaldırmayı planladığı anlamına gelmez. Malenshek, “İçten yanmalı motoru üretmeye devam etmeye niyetliyiz” diyor “Bir süre daha yaşayacaklarını düşünüyorum.”



Kaynak:

►popularmechanics.com

►harley-davidson.com

Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.