elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google NASA’ya Ait Ünlü
"Hangar One"ı Kiralıyor

Teknoloji devlerinden Google, satın aldığı birçok şirket ile adından çok söz ettirmişti. Hatta en son geçtiğimiz Aralık ayında Amerikan ordusuna yakınlığıyla bilinen Boston Dynamics’i satın aldığını bildirmişti. Google atılımlarına devam ediyor ve şimdi ise kendi havaalanı projesini hayata geçirmek adına ilk adımı NASA’nın ünlü Hangar One’nı kiralayarak yapıyor.



A- A+
17.02.2014 tarihli yazı 8448 kez okunmuştur.
Bir zamanlar ABD’nin dev zeplinlerine ev sahipliği yapan araştırma merkezi Hangar One, hiç şüphe yok ki Silikon Vadisi’nin en önemli simgelerinden. Ancak 2003 yılında panellerinde zehirli maddeler bulunması sebebiyle kullanımı yasaklanmıştı. Hatta bu zehirli paneller kaldırılarak tekrar kullanılmak istenilmişti. Daha sonra Google 2012 yılının Eylül ayında 33 milyon dolar para harcamayı göze alarak Hangar One’ı restore etmeyi teklif etmiş, ancak NASA bu teklifi kabul etmemişti.
 



► İlginizi Çekebilir: Google Boston Dynamics'i Satın Aldı


Fakat Google hala Hangar One’ın peşini bırakmıyor. Şimdi ise Hangar One’ın bulunduğu havaalanını kiralamak istiyor. Günümüzde Google yöneticilerinin özel jetleri için kullanılan havaalanı için NASA yaptığı açıklamada Google Planetary Venture LLC şubesinin bu hangarı çok istediğini ve kullandıkları Moffett Federal Havaalanı’nı işletmeyi düşündüklerini belirtti.

Anlaşma henüz tamamlanmış değil.  Eğer anlaşma tamamlanırsa Hangar One’a ev sahipliği yapan Moffet Federal Havaalanı Google tarafından kiralanacak. Google yöneticileri aynı havaalanında kendi uçaklarının iniş ve kalkışları için önceden kiraladıkları pistle birlikte başta Hangar One olmak üzere tüm hangarları restore edip kullanıma açmayı planlıyor.
 


Hangar One Nedir?

Hangar One, 1933'te ABD tarafından inşa edilmiş olan, Silikon Vadisi’nin en cok tanınan simgelerinden biri olan dünyanın en büyük hangarlarından bir tanesidir. Önceden de belirttiğimiz gibi ABD’nin dev zeplinlerine ev sahipliği yaparken 1994 yılında Hangar One’ı NASA devraldı. 1994’ten beri NASA’nın işletmesinde olan Hangar One, 2003’te panellerinde zehirli maddelerin ortaya çıkmasıyla kullanımı yasaklanmıştı ve o zamandan sonra hangar NASA’ya artık bir yük olduğu düşünülmeye başlandı.

 


Aslında Hangar One’ın şuan için NASA’ya hiçbir mali getirisi yok. Google’ın yüksek fiyattan bu bölgeyi kiralama talebinin bu sefer  NASA’ya bu teklifi kabul ettireceği düşünülüyor. Hem kullanmadığı bu bölgeden NASA’nın gelir elde etmesi, hem de bölgenin tekrar kullanıma açılması açısından iki taraf kazançlı çıkacak gibi görünüyor.

Önceden dediğimiz gibi Google yöneticilerinin özel jetlerinin iniş ve kalkışları için havaalanın bir kısmı kiralanmıştı. Ayrıca Google, NASA’nın Ames bölgesinde bir araştırma merkezi kurmak için havaalanının yaklaşık 169 metrekarelik kısmını kiraladı. 
Belki de ilk başlarda hangarı bu inşaatın odak noktası olması için kullanacak veya hangar reklamsal açıdan bir rol oynayabilir. Örneğin Google, Hangar One’ı hangardan bir müzeye dönüştürebilir. Ama bilinen şu ki Google öncelikle havaalanını kendi uçak ve jetleri için kullanacak. Bu atılım, Google firmasının kendisine ait bir havaalanı projesinin ilk adımı olarak da görülüyor. Google'ın bu bölgeyi kullanma adına yapacağı faaliyetler için ortaya atılan birçok iddia var. Şuan için Google bu konu hakkında bir açıklama yapmadı.
 
Acaba Google bu bölgeyi tekrar kullanıma açarak hangi planlarını faaliyete geçirmeyi planlıyor? Bunu bize zaman gösterecek...

Hangar One hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.






 
Kaynak:


► en.wikipedia.org
► dailymail.co.uk
► techcrunch.com


 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.