elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Glass’a Yeni Rakip |
Meta Pro

Günümüz teknolojisinin en önemli projeleri arasında yer alan akıllı güneş gözlüğü konseptlerinden yeni bir ürün piyasaya çıkıyor:” Meta Pro”. Ürünün özellikleri neler? Google Glass ile rekabet edebilir mi? Fiyat aralığı nedir? Cevapları yazımızın devamında.



A- A+
23.12.2013 tarihli yazı 8526 kez okunmuştur.
Giyilebilir cihazların çok önem ve değer kazandığı bu dönemde yeni bir ürün geliyor. Meta firması Meta Pro yeni akıllı güneş gözlüğü ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu ürün şimdilerde Google Glass’ın en büyük rakiplerden biri olduğu düşünülüyor.

 

Ürünün özelliklerine gelince hassas parmak hareketlerini algılayabilen Meta Pro akıllı gözlük, görüş alanının içinde olan objelerle üç boyutlu bir şekilde iletişim kurabiliyor. Bu ürün üzerinde geliştirilmiş el takip algoritmasıyla etkileşme hassaslığı bir derece daha arttırılmış oldu. Aynı zamanda telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazlarda aynalama yaparak sanal ortama aktarabiliyor.

Ürünün teknik detaylarına bakacak olursak 40 derece görüş açısına sahip 1280x720 piksel çözünürlüğünde stereoskopik 3D görüntü sunabilen iki ekrandan oluşuyor. Ayrıca üründe 3D surround ses sistemi, Zeiss marka yüksek kalite lensler ve 9 eksenli hareket izleme ve derinlik ölçen çift RGB kamera yer alıyor. Yani derinlikte ölçebiliyor.


 


Meta Pro 180 gram ağırlığında. Jiroskop, ivme ölçer ve pusula gibi özellikleri de var. Ayrıca ürünü kullanırken Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve USB özelliklerinden de yararlanabilirsiniz.

Bu gözlük bir bilgisayarla beraber geliyor. 1,5 GHz hızında çalışan Intel Core i5 işlemci, 4GB RAM, yüksek güce sahip GPU ve 128GB SSD’ye sahip olan bilgisayarla bu gözlüklüğü bağlantı kurarak bir çok uygulama indirebilirsiniz. Gitar çalmayı sevenler parmaklarını gitar çalarmış gibi oynattığında müzik yapabileceğiniz uygulamalar gibi ilginç ve etkileyici uygulamalarda mevcut.


 



► İlginizi Çekebilir: Google Glass Ön Sipariş İçin Hazır!


Ürün paketi şuan 3000 dolara ön satışta.  Yani şimdiden ön sipariş vererek satın alabilirsiniz. Fakat dağıtımına 2014’ün haziran ayında başlanması bekleniyor.

Belki de Google Glass  giyilebilir görüntü teknolojisinde bir ilk olmasına karşın Meta firması bu geliştirdiği ürünle daha iyisini yapmayı umuyor. Google Glass ürününde olmayan bazı yeni özellikler Meta Pro’da var. Bu yüzden ileride bu iki ürün büyük bir rekabet içerisinde olabilir.



Ürünü neler yapabileceğini görsel bir şekilde anlatan tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.









Kaynak:

► techcrunch.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.