elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

General Electric, Dünyanın En Büyük Rüzgar Türbinini İnşa Ediyor

Offshore rüzgar piyasası hızla yükseliyor ve önümüzdeki yirmi yılda önemli ölçüde büyümesi bekleniyor. Bu büyümeye en büyük katkı da General Electric’ten geldi. General Electric 12 megawatt kapasitesi ile dünyanın en büyük deniz türbini olan Haliade-X’i inşa ediyor. Diğer tüm açık deniz rüzgar türbinlerinden daha fazla rüzgarı güce dönüştürme kabiliyeti olan Haliade-X’in detayları haberimizde.



A- A+
01.02.2019 tarihli yazı 10263 kez okunmuştur.
General Electric (GE) tarafından tasarlanan ve dünyanın en büyük açık deniz rüzgar türbini olan Haliade-X; Rotterdam şehrinin hemen dışında inşa ediliyor. Tasarım tamamlandığında Haliade-X, 12 megawatt güç üretebilecek. Böylece, 15.000'den fazla evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek gibi görünüyor. Haliade-X, 260m (853 feet) yüksekliğe yerleştirilecek.

Dünyanın en güçlü açık deniz rüzgar türbini olan Haliade-X, 12 MW kapasiteye, 220 metrelik rotora, LM Rüzgar Enerjisi tarafından tasarlanan 107 metrelik (350 feet) bir bıçağa ve dijital özelliklere sahip. Bu özellikleri Haliade-X'i rüzgar hızı değişimlerine karşı daha az hassas hale getirir ve düşük rüzgar hızlarında daha fazla güç üretme kabiliyetini arttırır. 


 

Şirket ilk olarak özel bir prototip tasarlayacak. Karada inşa edilen bu prototip testleri yapmak için kullanılacak. Mühendisler önümüzdeki beş yılını prototipin kontrollerini yaparak ve tasarıma gereken şekilde değişiklikler yaparak geçirecekler.

Özel yapım devasa bıçaklara sahip olan Haliade-X, diğer rüzgar türbinlerinden daha fazla ve daha kapsamlı testlere ihtiyaç duyuyor. Her bir bıçak 350 feet uzunluğa sahiptir. Bıçaklar o kadar büyük ki, GE'nin Kuzey Amerika'da bulunan fabrikasından taşıma yapılamıyor. Bu nedenle, şirketin Fransa'da yeni bir fabrika inşa etmesi gerekiyor.

GE, önümüzdeki üç ile beş yıl boyunca Haliade-X'in geliştirilmesi ve yayılması için 400 milyon dolar yatırım yaparak açık deniz rüzgar türbini üreticileri alanında lider konuma ulaştı. Haliade-X'in inşası bu yıl başlayacak ve GE 2021'den sonra rüzgar türbinini ticari olarak satabilecek bir tür sertifika alabileceğine dair umutlu. Her şey yolunda giderse, bu dev türbinler Kuzey Denizi'ne yayılacak ve on binlerce eve temiz elektrik sağlayacak.


 

 


Kaynak:

►wonderfulengineering.com

►ge.com

Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.