elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Robot Otomobili |
Halluc IIx

Geleceğin otomobilleri dans edebilir, fırıldak gibi dönebilir hatta ayak uçlarında bile yürüyebilir. Avusturya Ars Elektronik'te sunulan ve tarih öncesi Hallucigenia fosillerinden esinlenilen sekiz bacaklı bir robot, yapımcıları tarafından gelecekte otomobillerin yerini alabileceğinin sinyallerini veriyor. Ayrıntılar haberimizde...



A- A+
25.10.2015 tarihli yazı 9379 kez okunmuştur.
► Halluc IIx

Halluc IIx olarak adlandırılan ve Japonya Chiba Enstitüsü Gelecek Robotik Teknoloji Merkezi (FRTC) tarafından bir prototip olduğu açıklanan robot, ulaşım için yeni yaklaşımlar keşfetmek için tasarlanmıştır. Hallucigenia Projesi'nin  2. nesil robotu olan Halluc IIx ile toplum, doğa ve hareketlilik arasındaki ilişkiyi robot teknolojisini kullanarak yeniden gözden geçirmek planlanmaktadır.

 


 


► Hallugecigenia Fosili                          

Hallugecigenia fosili, yaklaşık 550 milyon yıl önce yeryüzünde yaşamış çok bacaklı bir deniz fosilidir. Bacakları ve dikenleri olan, kafası kuyruğundan ayırt edilemeyen solucan benzeri bir yaratık olarak tanımlanabilir.


 


 


► Araç, Böcek ve Hayvan

FRCT bu robotla, doğal çevre ile birlikte ulaşımın pratik yollarını bulmayı umuyor. Yapılan açıklamada 56 motorlu ultra çoklu motor teknolojisi sistemine sahip robotla asfaltlanmamış yüzeylerde yolculuk yapılabiliyor ve kaldırım gereksinimi de ortadan kalkıyor. Ayrıca robota ait üç mod bulunmaktadır: Araç, böcek ve hayvan modu.




Kaynak:

wired.co.uk

Yazar: Anıl Gül

Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.