elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Einstein'ı:
Sabrina Gonzalez Pasterski

Harvard Üniversitesi'ne göre, dünyanın bir sonraki Einstein'ı keşfedilmiş olabilir. Sabrina Gonzalez Pasterski çalışmalaryla ABD'deki en başarılı ve tanınmış fizikçi konumunda. Bu yazımızda, bir sonraki Einstein olma adayı olarak gösterilen Sabrina Gonzalez Pasterski'nin hayatını ve çalışmalarını daha yakından inceleyeceğiz.



A- A+
29.11.2018 tarihli yazı 7559 kez okunmuştur.
ABD'deki en başarılı ve tanınmış fizikçi olarak adından sıkça bahsedilen Sabrina, 3 Haziran 1993'te Mark Pasterski ve Maria  Gonzalez çiftinin çocuğu olarak Chicago'da doğdu. Alman bir elektrik mühendisi olan babası, hayallerini takip etmesini için Sabrina'yı sürekli teşvik etti. Bu teşvikleri sonucunda aldığı olumlu yanıtlar sayesinde Sabrina,1998 yılında Edison Bölge Yetenekli Merkezine kaydoldu. 2010 yılında ise Illinois Matematik ve Bilim Akademisi'nden başarıyla mezun oldu. 
 
Pasterski, havacılık sektörüne o yaşlardan beri aktif bir şekilde ilgi duymaya başladı. Henüz  10 yaşındayken  FAA1 ilk uçuş dersini aldı. Bununla da yetinmeyen Sabrina,  2008'de tek motorlu uçağını inşa etti. Uçağının inşa sürecinde yaptığı aşamaları da YouTube'da yayınladı. Böylece Sabrina, ilk olarak o zaman dünyanın dikkatini çekmiş oldu.
 
 
MIT profesörleri Allen Haggerty ve Earl Murman, bu videoyu izledi ve hayretler içinde kaldı. Ünlü profesörler, Sabrina'nın potansiyeğini ölçeklendirebilecek bir grafiğin olmadığını düşündü. Sabrina 16 yaşındayken ise, tasarladığı  uçağını Michigan Gölü'nün üzerinden uçurduğunda uçağını uçuran en genç kişi  ünvanını almış oldu.
 

 
Sabrina, Massachusetts Institute of Technology'den sadece üç yıl içinde mezun oldu. Üstelik, üniversitesinde ortalama olarak en yüksek not  olan 5.0'a sahip olarak. Sabrina şu anda Ph.D. Harvard Üniversitesi'nde tam bir akademik özgürlüğe sahip ve fakülte tarafından zorlanmadan veya müdahale edilmeden konuları istediği gibi takip edebilir durumda.
 

Küba-Amerikan Şikago'lu, Sabrina Gonzalez Pasterski, 23 yaşında olmasına rağmen ABD'deki en başarılı ve tanınmış fizikçi. Ancak Sabrina, herhangi bir sosyal medya hesabına sahip değil. Erkek arkadaşını olmadığını ve  sigara ya da alkollü bir içki tüketmediğini belirtiyor. Bunun yerine, boş zamanlarını kullanarak kara delikler, uzay-zaman, kuantum yerçekimi ve mekânı ve zamanı tek bir süreklilikle birleştiren matematiksel model kavramlarını incelemek için kullanıyor. Kendine ait PhysicsGirl.com adında bir web sitesi var. Bu web sitesinde başarılarından bahseden birçok makale yayınlanıyor. En ünlü makleleri arasında ise  Kuantum Yerçekimi S-Matrisi, Gauss Ölçüleri ve QM Osilatörünün Semiclassical Virasoro Simetrisi ve QED'in Simetrisi olarak Low'in Subleading Soft Teoremi yer alıyor.

Fizik alanındaki çalışmaları, NASA ve Mavi Kökenlerden bazı harika iş tekliflerine yol açtı. Paterski'nin bu alandaki ilgisi ve başarısı, özellikle kadınlarda  fizik derecesi ile mezun olmak isteyen  gençlerin  eğilimine yol açmış oldu. Amerikan Fizik Enstitüsü'nün yapmış olduğu çalımaya göre Sabrina'dan önceki yıllarda, her yıl yeni fizik mezunları azalıyordu. Ancak, Sabrina'nın etkisiyle  2015 yılında bu sayı, fizik ile mezun olan 8.081 öğrenci ile doruğa ulaştı. Pasterski bu yılın başlarında bir röportajda şunları söyledi: 

 
“Yapabileceğine inandığınız şey konusunda iyimser olun. Küçük olduğunuzda, ne yaptığınız veya yaşınızdayken yapacaklarınız hakkında çok şey söylüyorsunuz. Bence bu hayallerin gözden kaçırılmaması önemlidir. ”
 
KAYNAK:
►wonderfulengineering
 
Serap Uygur Serap Uygur Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.