elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geçen Haftanın En Çok İlgi Çeken 5 Teknik Bilgisi

Günümüzde ulaşmak istediğimiz teknik bilgiyi kaynağından ve doğru bir şekilde bulmak bir hayli zor iken ElektrikPort bunu sizin için biraz daha kolaylaştırıyor. Geçen hafta birçok ilginç teknik bilgi yayınlandı. Arduino eğitim belgesellerinden, 3D yazıcılarla ilgili tüm merak ettiğiniz bilgilere kadar geçen hafta en çok okunan ve ilgi çeken teknik bilgilerimiz yazımızda.



A- A+
23.12.2013 tarihli yazı 12138 kez okunmuştur.
ElektrikPort Arduino Belgeseli | Türkçe Altyazılı

Arduino nedir? Arduino nasıl üretilmiştir? Arduino'yu kim üretmiştir? Neden Arduino kullanıyoruz? Robotistan'ın katkılarıyla Elektrikport tarafından alt yazısı hazırlanmış ,  Arduino'nun yaratıcılarının ağzından Arduino'yu anlatan Arduino Belgeseli'ni izleyebileceğiniz teknik bilgimiz arşivimizde geçen haftanın en çok ilgi çeken teknik bilgisi olarak 1. sırada bulunuyor.

Higgs Parçacığı | Tanrının Zerreleri

Dünyanın sadece birkaç çeşit yapı taşından oluştuğu fikri eskilere dayanıyor.  MÖ 400’lerde Democritus her şeyin atomlardan oluştuğunu ve bölünemeyeceğini öne sürmüştü. Fakat günümüzde atomların bölünemez olmadığını biliyoruz. Peki CERN ‘de deneyle bulunan Higgs Parçacığı ne anlama geliyor? Bulunan parçacığın hayatımıza etkisi olacak mı? Tanrı parçacığıyla ilgili bütün merak ettiklerinizi bulabileceğiniz teknik bilgimiz geçen hafta en çok ilgi çeken 2. teknik bilgi oldu.
 


IGBT Nedir? | Güç Elektroniği Dersleri

Insulated Gate Bipolar Transistor kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir elektronik devre elemanı olan IGBT, başta anahtarlama amacıyla güç elektroniği gibi birçok devrede karşımıza çıkıyor. Peki gerektiğinde diyot, gerektiğinde triak veya transistör gibi davranabilen IGBT nedir? Ne işe yarar? Bu ve buna benzer bütün sorularımızın cevabını bulabileceğiniz yazımız geçen haftanın en çok ilgi çeken 3. teknik bilgisi oldu.

 

GSM Nasıl Çalışır? | 2. Bölüm

Mobil iletişim günümüzde vazgeçilmezlerimiz arasına yerleşmiş durumda.Peki hayatımızın her alanında kullandığımız GSM Nasıl Çalışır? Teknik içerik dizimizin 2. bölümünde Handover nedir? , Modülasyon nasıl yapılır?, Çoğullama ne işe yarar? gibi soruların cevaplarını birlikte inceleyeceğimiz teknik bilgimizin  1.Bölümü yayınlandı aynı başarı ile ilgileri üstüne toplayan teknik bilgimiz geçen haftanın en çok ilgi çekenleri sıralamasında 4. oldu.
 
3D Yazıcılar İle İlgili En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Günümüz teknoloji dünyasının en büyük yeniliklerinden biri kuşkusuz 3D yazıcılar. Önümüzdeki yıllarda bu teknoloji daha da gelişecek gibi gözüküyor. Bu yazımızda 3D yazıcılarla ilgili en çok merak edilen soruları sizler içib derledik.  Sizin de 3D yazıcılarla ilgili kafanızda soru işaretleri varsa bu soru işaretlerinin cevabını bulabileceğiniz yazımız geçen haftanın en çok ilgi çeken 5. teknik bilgisi oldu.
 
► Teknik Bilgi Detayları   ► Teknik içeriği Facebook'ta arkadaşlarınzla paylaşın.




►Sizin için geçen haftanın en iyi teknik bilgisi hangisiydi?
 
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar