elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Farklı Konuşma Dilleri ile İletişime Geçin |
Sigmo

Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde, bilmediğimiz diller ile iletişime geçme sorunuyla sıklıkla karşılaşıyoruz. Farklı konuşma dilleri arasındaki iletişim sorunlarına kökten çözüm üretmeyi amaçlayan Sigmo‘nun ilk prototipi yayınlandı. Söylenen cümleleri algılayarak kısa sürede istenilen dile çevirebilen cihazın piyasaya çıkacağı tarih de netlik kazandı. Devamı haberimizde..



A- A+
27.12.2013 tarihli yazı 28796 kez okunmuştur.
Günümüzde en çok yaşanan sorunlardan biri; dil ayrılığı yani dünya üzerinde yaklaşık 6000 dilin bulunması ve aynı dili bilmeyen iki insanın birbiri ile iletişime geçememesi olarak nitelendiriliyor. Yaşanan bu soruna çözüm getirilmesi amacıyla 2013 Temmuz ayında "Sigmo" isimli projesi ile karşımıza çıkıp 15.000 Amerikan Doları destek beklerken, hedefini olağanüstü bir şekilde aşarak 250.000 Amerikan Doları bağış toplamayı başardı. Projeye yapılan yardımlar sonucunda "Sigmo" üretim bandına çıktı.
 


Mikrofon ve hoparlör donanımına sahip Sigmo, bluetooh aracılığıyla akıllı telefonumuza bağlanabiliyor. Hangi dile çeviri yapmak istediğinizi seçtikten sonra cihaza konuşmanız yeterli. Sesi kaydederek Google Translate gibi platformların da yardımıyla çözümleme yapan sistem, çeviriyi yine sesli şekilde kullanıcıya bildiriyor. Aralarında Türkçe’nin de yer aldığı 25 tane farklı dili destekleyen Sigmo oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Üstelik bluetooth hoparlörü ya da Android cihazlarda Google sesli arama amacıyla da çalışabiliyor. iPhone'lardaki Siri uygulaması gibi telefonda istediğiniz herhangi bir dilde sesli arama yapsanızda yüzde 90'a yakın başarılı bir sonuç vermesi bekleniliyor.
 


► İlginizi Çekebilir: Google Glass'a Bir Rakip Daha | Meta Pro


Kare biçimindeki ufak boyutuyla, kolye, bilezik ya da kol saati gibi de kullanılabilen ürünün çalışma hızı, internet bağlantınıza göre değişkenlik gösteriyor. Ziyaret edilen ülkede yol tarifi almak ya da restoranda uygun yiyeceği bulmak gibi temel konularda yardıma koşan Sigmo, böylelikle sözlük ve çevirmen hizmetlerinin devre dışı kalmasını sağlıyor. Son beta aşamasındaki cihazın 2014 yılı başında Ocak ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 


Aşağıdaki videoda "Sigmo'nun" tanıtım videosunu izleyebilirsiniz :
 

 
►Sizce "Sigmo" bilgi tembelliğine sebep olur mu ? 


Kaynak: 

► Log.Com

► BuySigmo.Com

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.