elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstride IAMS Seri Sinyal Çeviriciler

Sinyal çeviriciler endüstriyel tesislerde kullanılan farklı tipteki sensörlerin sinyallerini norm sinyallerine çevirmek için kullanılmaktadır. Tesis yönetimi açısından kullanıcılara kolaylık sağlayan bu cihazlar endüstride çok geniş uygulamalarda kullanılabilme özelliğiyle de ön plana çıkmaktadır.



A- A+
13.07.2015 tarihli yazı 7914 kez okunmuştur.

IAMS Seri Sinyal Çeviricilerin Teknik Özellikleri

Red Lion sinyal çeviriciler frekans, sıcaklık ve proses uygulamaları için geniş bir yelpaze imkanı sunar. Bu sinyal çeviriciler 100’ün üzerinde farklı sinyal konfigürasyonu kabul edebilecek biçimde tasarlanmıştır ve endüstride geniş kullanım alanına sahiptirler.
 
IAMS serisi benzersiz özellikleriyle çok fonksiyonlu sinyal çeviricilerdir ve 100’den fazla sinyal konfigürasyonuna olanak sağlayabilmektedir. IAMS serisi herhangi bir uygulamayı karşılamak için tam izolasyon ve dönüşüm özellikleri sunar. Üniversal giriş sayesinde bir çok farklı sensörlerin DC akım, DC gerilim, termokupllar, RTD’ler, potansiyometreler ve lineer direnç sinyallerini çevirmesini sağlar.

 Şekil 1: Redlion sinyal çeviriciler pek çok uygulamada kullanılabilir olma özelliğinin yanı sıra, kolay kurulum ve güvenli çalışma ortamı sunar. 

Ayarlanabilir çift röleli modeller ile iki farklı set değerin ayarlanmasına imkanı sağlar. Analog çevirici modeller ayarlanan giriş - çıkış sinyaline göre analog sinyalleri iletmeyi sağlar. Üçüncü bir model ise hem analog çevrimi hem de iki farklı değere set edilebilen çift röleyi çıkışının ayarlanmasını olanak sağlar. IAMS PGMMOD programlama modülü ise IAMS’ler kolayca yapılandırılabilir ve programlamak için bu modül gereklidir. Çok sayıda çeviricinin programlanması için bir programlama modülünde kayıt edilen bilgi diğer çeviricilerin konfigürasyon için kullanılabilir ve bu sayede çok sayılı çevirici uygulamalarında konfigürasyon süresini azaltmaktadır.


 
Çeviricinin doğruluğu tipik olarak aralık seçimi ve ölçeklendirmeye bağlı olarak %0.1’i aşabilir. Mikroişlemci tabanlı tasarım ölçek belirleme ve ileride bu ölçek değerlerini kayıt ettiğinden tekrar kullanılmasına kolaylık sağlar. Tüm birimler I/O aralıkları için ayarlanmış olarak üretilmektedir. Fabrika ya da özel alan ölçeklendirmesi gelişmiş programlama döngüsünde seçilebilir. Ayrıca IAMS çeviricilere sahada tekrar kalibrasyon yapabilmeye imkanı olduğundan çeviricileri uygulamadan bağımsız ve esnek olarak çalışabilmektedir.




Analog Çıkışlı IAMS


 Şekil 2: IAMS analog çıkış modülünün kullanıcı arayüzü kolay programlama ve kontrol imkanı sağlar. 

 

IAMS sinyal çeviriciler eşsiz özelliği ile kullanıcılara en üst düzeyde esneklik sağlar. Cihaz bir sinyal çevirici olarak hemen hemen her uygulamayı karşılayabilmek için tam izolasyon ve dönüşüm yeteneği sağlar. PGMMOD, programlama ekran modülü kolayca IAMS sinyal çeviricinin önüne bağlanır ve sisteme giriş veya IAMS programlama ayarlarının yapılması için kullanılır. Önce programlama modülünün üst kısmı yerleştirilir sonra modülün içine kilitlemek için alt kısmı yerleştirilir. Tek bir programlama modülü ile birden fazla uygulamayı kontrol edebilme özelliği ise kullnaıcılara kolaylık sisteme de işlevsellik kazandırır.



Kaynak:




Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar