elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

En Yüksek Kapasiteli Transatlantik Veri Kablosu Tamamlandı

Microsoft, bulut hizmetlerini geliştirmek için Birleşik Devletler‘den İspanya'ya kadar uzanan 6400 km uzunluğunda fiber optik kablo geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
29.10.2018 tarihli yazı 8669 kez okunmuştur.
ABD’nin doğu sahilinde hasara yol açan Ekim 2012 Sandy Kasırgası’nın ardından internet ve ev telefonu hizmeti günlerce alınamadı. Bu nedenle, Telxius ile birlikte Microsoft ve Facebook, yeni bir kablo geliştirmek, tasarlamak ve döşemek üzere karar aldılar. 6400 km uzunluğundaki kabloya İspanyolcada gel-git anlamına gelen “Marea” adı verildi. Marea ise, Virginia-Virginia Sahili’ni ve İspanya-Bilboa’yı birbirine bağlayan ilk sualtı kablosudur.
 

Bu kablonun 160Tbps'ye kadar çıkabilen kapasitesi olduğu belirtiliyor. Yani aynı anda 71 milyon HD kalitede video akışını sağlıyor. Marea, bakır kaplı sekiz adet fiber optik kablo, sert plastik koruyucu tabaka ve su geçirmez kaplamadan oluşuyor.Marea’nın sahilde bulunan kısımlarını korumak amaçlı kumun altına gömüldü. Geriye kalan büyük kısmı ise yaklaşık olarak 3352 metre derinlikte okyanus tabanına yerleştirildi. Planlamacılar kabloyu yerleştirirken deprem alanlarına, mercan resiflerine ve hatta aktif volkanlara bile dikkat ederek kabloyu yerleştirdiler.
 

 
 
Microsoft, bir blog yazısında; yenilikçiliği ilerletmek ve küresel ağının kapasitesini artırmak için devam eden çabalarının bir parçası olarak, Microsoft, transatlantik bağlantılarını daha esnek hale getirmek için seçenekler araştırdığını vurguladı.


Kaynak:

Newatlas

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.