elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ELEX Fuarı Kapılarını 1-4 Ekim 2015'de Ziyaretçilerine Açıyor

Elektrik Malzemeleri, Elektrik İletimi ve Dağıtımı alanlarında Türkiye’nin “tek sektör fuarı” olan Uluslararası ELEX Fuarı’nı, 1–4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 4. kez gerçekleşecek. Detaylar haberimizde...



A- A+
30.09.2015 tarihli yazı 6727 kez okunmuştur.
Elektrik Malzemeleri, Elektrik İletimi ve Dağıtımı alanlarında Türkiye’nin “tek sektör fuarı” olan Uluslararası ELEX Fuarı’nı, 1–4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 4. kez gerçekleşecek. İlk düzenlendiği yılda elektriğin üretildiği noktadan, binalarımızın dışındaki panolara kadar olan kesimini kapsayan ELEX Fuarı, 2014 yılından itibaren daha geniş bir içerik ile düzenlenmeye başlandı.

Yapılan değişiklikle birlikte 2014 yılında sergilenen ürünler dahilinde, genişleyen kapsamına paralel olarak öncelikle katılımcı sayısında yaşanan artış, fuarda ziyaretçi artışı olarakda kendisini gösterdi. Elektrik sektöründe dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan Türkiye’nin sektördeki gücünü göstereceği bir fuar olması hedeflenen ELEX Fuar, Dış Tesisat, Bina/Tesis Girişi ve İç Tesisat olmak üzere 3 ana bölüm olarak projelendirdik. 4.Uluslararası ELEX Fuarı, Türkiye’de elektrik sektörünün ve birçok sektörün yanında yer aldığı bir proje olarak değil, elektrik sektörünün tek başına yer alacağı bir proje olarak planlandı. Daha çok “Teknik Elektrik Fuarı” olarak tanımlanan ELEX Fuarı’nın, yurtiçinde oluşan önemli bir boşluğu dolduracağını düşünülmektedir.



Dünyanın birçok bölgesinden alıcılar tarafından izlenen, takip edilen ve ziyaret edilen ELEX Fuarı, gelecek yıllarda katılımcı ile ziyaretçi sayısını artırmasını ve dünyanın en önemli fuarlarından birisi olması hedeflenmektedir. Türkiye’nin üretici olduğu bu büyük sektörün oyuncuları olan firmalar, ülkemizde sektöre ait özel bir fuar olmadığından, yıllardır dünyanın farklı yerlerindeki fuarlara katılım gösteriyorlardı. Oysa ELEX Fuarı, tüm değerli üretici firmalarımıza, kendi ülkelerinde, dünyanın farklı yerlerinden gelecek olan alıcılar ile buluşturmak için çok önemli bir fırsat sunuyor.

Marmara Fuarcılık, ELEX Fuarı’nın hedef alıcıları tarafından ziyaret edilmesi için çalışmalarını yapmış ve fuarın ihracat yapan firmalar adına verimli geçmesini sağlamak için, tatmin edici sayıda yurtdışı alım heyeti ağırlamıştır. Yapılan bu çalışmaları, her geçen yıl daha da genişleterek devam etmesi hedeflenmektedir. Düzenlenmeye başlanılan günden itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere; TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ, TETAŞ, YILKODER gibi kamu kurumları tarafından destek gören ELEX Fuarı, ayrıca çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve sektörel yayınlar tarafından da önemle desteklenen ve takip edilen önemli bir fuar özelliğindedir.
 

ELEX KONFERANSI
 

Elektrik alanında sektörün gücünü gösterdiği 4.Uluslararası ELEX Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenecek olan ELEX Konferansı, sektörün önemli etkinlikleri arasında yer almaya hazırlanıyor. 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi(İFM) Yeşilköy’de gerçekleşecek olan ELEX Konferansı özenle seçilmiş konuları, önemli konuşmacıları ve sektörde ses getirecek efektif oturum başlıkları ile çok konuşulacak.
 

Konferans Programı:

Akıllı Şebekeler (Akıllı Şehirler)

11.Hol / 2 Ekim 2015 (Cuma)

14:00 - 16:00

  • 19 Mayıs Üniversitesi: Prof. Dr. Güven ÖNBİLGİN (MODERATÖR)

  • Makel: Emre ÜGE (Smart Home Satış Yöneticisi)

  • Luna Elektrik Sayaçları: Hakan ÖZKAN (Kurumsal Pazarlama ve İhracat Direktörü)

  • Zipato: Dr. Celal EŞLİ (Yönetici Ortak)

  • ENVER (Enerji Verimliliği Derneği): Rasim MAZLUM (İstanbul Şube Başkanı)
     


Enerji Verimliliği

11.Hol / 3 Ekim 2015 (Cumartesi)

11:00 - 12:20

  • Yıldız Teknik Üniversitesi: Dr Engin AYÇİÇEK (MODERATÖR)

  • Siemens: Hakan İsmail OLCAY (Enerji Verimliliği ve İşletme Bakım Grup Yoneticisi)

  • Shunttech: Burak BAKACAK (İş Geliştirme Mühendisi)

  • Tescom: Hakan BULAÇ (Bayi Koordinatörü)
     

Endüstri 4.0

14:00 - 15:40

  • EMF Motor: Hasan Basri KAYAKIRAN (Yönetim Kurulu Başkanı) (MODERATÖR)

  • Siemens: Ali Rıza ERSOY (Genel Müdür Yardımcısı)

  • Mitsubishi Elektrik: Can Tolga BİZEL (İş Geliştirme Müdürü)

  • Sick Sensör: Arda AKÇORU (Satış Müdürü)

  • Schneider Elektrik: Mustafa ÇELEBİ (Makina Çözümleri İş Geliştirme Müdürü)


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.