elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Cihazlar Rüzgar Enerjisi İle Şarj Edilecek!

Günümüzde birçok alanda kullanılan rüzgar enerjisi , artık elektronik cihazların şarj edilmesinde kullanılacak. Detaylar haberimizde.



A- A+
07.05.2019 tarihli yazı 5836 kez okunmuştur.
Rüzgar enerjisi,  mekanik güç veya elektrik üretmek için kullanılan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Rüzgar türbinleri, rüzgardaki kinetik enerjiyi, mekanik güce dönüştürmekte. Bu mekanik güç de belirli alanlarda kullanılıyor. Atmosferdeki hava hareketleri rüzgar türbinlerini  döndürerek, elektrik akımını sağlayan jeneratöre güç verir. İngiliz mucit, Robert Kettlety tarafından geliştirilen Giga da, esintiden en iyi şekilde yararlanıyor.

Giga, UV ışınlarına karşı koruyucu bir termoplastik gövde içine yerleştirilmiş küçük bir rüzgar türbinidir. 325 mm genişliğinde ve 1 kg ağırlığında olup rahatlıkla taşınabiliyor. Her yerde telefonları, el fenerlerini, kameraları ve diğer elektronik cihazları şarj edebiliyor. Kayalar arasına sıkıştırılabiliyor, ağaçlarda düşmeden durabiliyor ya da uzunlukları 4 mm denizci ipi ve üç sabitleme mandalı ile toprağa sabitlenebiliyor.

Giga’nın pervaneleri, hemen hemen rüzgar olan her yerde gün boyunca dönebilir. Güneş paneli gibi güneşe ihtiyaç duymuyor veya taşınabilir bir su türbininin aksine bir dere ya da nehre konması da gerekmiyor. Güneş panelleri, gün boyunca çalışmakta. Ayrıca güneş panelleri sabit bir konumdayken geceleri çalışmıyor. Giga, kullanıcılarına hareket halindeyken güvenilir bir güç kaynağı sunuyor. Başka bir avantajı da içerisindeki tüm elektronik ürünler, su geçirmiyor. Böylelikle yağmur altında kalınca bozulabilir endişesi de oluşturmuyor.

 

Ürettiği güç miktarı, rüzgara bağlı olarak 5 Watt’a kadar çıkıyor. Bu güç, cihazlara USB kablosu ile aktarılıyor. Atıkları minimum seviyeye indirgeyerek, Giga’nın tasarımında biyoplastik kullanıldı. Bobinlerde kullanılan bakır için geri dönüştürülmüş atıklardan faydalanıldı. UV ışınlarına ve zorlu koşullara dayanıklı plastiklere sahip olması, bu rüzgar türbinin dikkat çeken özellikleridir.

Bu küçük rüzgar türbini, ufak bir esinti olsa  bile cihazları hızlı ve sessiz bir şekilde şarj etmeye başlıyor. Giga, ev, bahçe, tekne gibi birçok ortama uygun olup, çok amaçlı kullanılabiliyor. Giga’nın pervaneleri kapalı olduğundan oldukça güvenlidir. Sert ve dayanıklı plastik kasası her yerde kullanımına izin veriyor. Sırt çantasıyla seyahat, kamp ve açık hava etkinlikleri için mükemmel olan Giga’nın, satış fiyatı ise 195$ olması planlanıyor.



 



Kaynak:


►newatlas.com
►gigaturbines.co.uk

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.