elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikle Çalışan Kargo Bisikleti İngiltere'de Faaliyete Geçiyor!

Elektrikli araçlar temiz enerjinin yaygınlaşması nedeniyle her geçen gün önemini artırmakta. Bu yazımızda İngiltere'de faaliyete geçen kargo bisikletlerini inceleyeceğiz. Detaylar haberimizde.



A- A+
05.05.2019 tarihli yazı 6861 kez okunmuştur.

İngiltere parsel dağıtım grubu DPD, Proje 1 (P1) adı verilen 4 tekerlekli kargo bisikletini faaliyete geçirdi. Enerji tasarrufu ve çevre duyarlılığı açısından, kargo dağıtım dünyasında çığır açacak olan elektrik destekli 4 tekerlekli kargo bisikletinin özelliklerini ayrıntılı olarak inceledik.

Geçtiğimiz günlerde Oxford merkezli eCargo bisiklet üreticisi Electric Assisted Vehicles Limited (EAV), tarafından geliştirilen P1, İngiltere parsel dağıtım grubu DPD tarafından faaliyete geçiriliyor. Bu gelişme ile tüm dağıtım şirketlerinin ilgisi, P1 olarak adlandırılan elektrik destekli, dört tekerlekli bisikletin üzerine yoğunlaştı.

 


►İlginizi Çekebilir : Elektrikli Araçlar Nasıl Şarj Edilir?

 

Şu anda sadece üç prototipi bulunan  P1 araçları 1 m genişliğinde, 1.9 metre uzunluğunda . Bu araçların ağırlık taşıma kapasiteleri ise; 75 kg'dan 150 kg'a  kadar değişebiliyor. Proje -1'in prototipinde, ön camın tavana bağlantısıyla modern bir görünüme sahip olduğu görülse de, proje sahipleri yıl boyunca kullanım için tam kapalı bir model planlıyor. 
 
Proje 1 olarak adalandırılan araç  hem pedallara hem de bir elektrikli motora sahip. Bir başparmak gaz anahtarı sürücülerin durma anında 10 km/s hıza kadar hızlanmasına izin veriyor. Sonrasında ise kullanan sürücü pedal çevirmeye başlıyor. Motor, bacak güçlerini artırırken, elektronik olarak sınırlandırılmış bir üst hızını 15 km/s tutabilir.
 
Yapılan çalışmalara göre, Proje 1 araçlarını şarj etmek için gerekli görülen altyapı çok basit ve işletme maliyetleri oldukça düşük. Aracın şarj ömrü ise; akü kapasitesine bağlı olarak,  tam şarj edildiğinde 11 ila 32 km arasındaki mesafeler için  yeterli geliyor. Bataryanın şarjı bittiğinde, daha önceden doldurulmuş bir batarya ile değiştirilebilmesi için çıkarılabilir olması büyük bir avantaj sağlıyor. 

 



►İlginizi Çekebilir : Elektrikli Araçlarda Kullanılan Motorlar ve Özellikleri
 

Şu anda sadece üç prototipi bulunan  P1 araçlarının birçok avantajı bulunuyor. Normal bir bisikletle taşıyabileceğinizden çok daha fazla malın taşınmasını mümkün kılıyor, normal bir motorlu araçtan ise  çok daha ekonomik ve çevresel verimlilik sağlıyor.  Çok düşük veya sıfır emisyon yayması doğayı korumak adına önemli bir rol oynuyor. Üstelik günümüzün sorunlarından olan trafik yoğunluğunu sorununu da hem aracın trafikte hem bisiklet şeritlerini hem de yaya bölgelerini kullanabilmesi sayesinde çözüyor. Aracın dağıtım esnasında park edilmesi gerektiğinde ise, yasal olarak herhangi bir yere (şu anda) park bileti alma endişesi olmadan park edilebiliyor. 

 
eCargo bisiklet üreticisi EAV Haziran ayında, Proje 1 için bir üretim sürümü göstermeyi planlıyor. DPD olarak bilinen dağıtım grubu ise, Temmuz ayında İngiltere şehir merkezleri hizmetinde birçok Proje-1 sunmayı düşünüyor.




Kaynak:
 

newatlas.com

 

 
Serap Uygur Serap Uygur Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.